ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2011 0:38 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της «Γιορτής των αστεριών», ως εξής:
-Αύριο Τρίτη, στη Νέα Πολιτεία στο κλειστό γυμναστήριο του 42ου Δημοτικού Σχολείου, στις 7 μ.μ. από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές», θα πραγματοποιηθούν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με κατασκευές και χειροτεχνίες, καθώς και θεατρικό δρώμενο με το έργο «Γιατί δεν άναψε το δένδρο της Πρωτοχρονιάς;».
-Συναυλία:
Επίσης αύριο, στο Δ.Ω.Λ., στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη συναυλία της μικτής και της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, υπό τη διεύθυνση του Δ. Καρβούνη, που πραγματοποιείται παράλληλα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Οδυσσέα Ελύτη.
Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, μετά από μία σειρά επιτυχημένων συναυλιών για το 2011, αφιερώνει την τελευταία συναυλία της χρονιάς στο έργο του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία». Σολίστ η Τζένη Χατζηδήμου (mezzo soprano). Απαγγέλει η Θεοδώρα Μουκούλη και διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος επιμελήθηκε, επεξεργάστηκε και ενορχήστρωσε τα τραγούδια του προγράμματος. Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος.
Στη συναυλία θα παρουσιαστούν ποιήματα του Νομπελίστα ποιητή μας, μελοποιημένα από τρεις σημαντικούς νεοέλληνες συνθέτες, τον Μάνο Χατζιδάκι, το Μίκη Θεοδωράκη και τον Ηλία Ανδριόπουλο. Ειδικότερα, η συναυλία θα αρχίσει με το τραγούδι «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής», το μοναδικό ποίημα του Ελύτη που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις και το συμπεριέλαβε στο έργο του «Ο Μεγάλος Ερωτικός». Ακολουθούν οι «Προσανατολισμοί», η πρώτη ποιητική συλλογή του Ελύτη, μελοποιημένη υποδειγματικά απ’ τον Ηλία Ανδριόπουλο. Οι «Προσανατολισμοί», με τα ανάλαφρα τραγούδια τους (Ο έρωτας, το Αρχιπέλαγος, Πουλιά στα χίλια χρώματα, Φλοίσβος φιλί κ.ά.) θα μας ταξιδέψουν στο καταγάλανο Αιγαίο του ποιητή. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Οι «Μικρές Κυκλάδες», εφτά ποιήματα που έγραψε ο Ελύτης ειδικά για να μελοποιηθούν απ’ τον Μίκη Θεοδωράκη, και στη συνέχεια τα συμπεριέλαβε στο έργο του «Τα Ρω του Έρωτα». Η συνεργασία αυτή του Ποιητή με τον Συνθέτη μας χάρισε υπέροχα τραγούδια (Μαρίνα, Του μικρού βοριά, Το τριζόνι, Η Μάγια κ.ά.). Η συναυλία θα κλείσει με τα πέντε λαϊκά τραγούδια απ’ το έργο «Το Άξιον εστί», έργο σταθμός τόσο για την ελληνική ποίηση, όσο και για την ελληνική μουσική.
Η γενική είσοδος καθορίστηκε συμβολικά στα 10 ευρώ.
-Τελετή λήξης του Παραδοσιακού χωριού
Την Τετάρτη 21 Δεκαμβρίου, στη Κεντρική πλατεία, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης 12ου Παραδοσιακού Χωριού, την οποία θα πλαισιώσουν χορευτικά συγκροτήματα των Λεσχών Πολιτισμού, με χορούς και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε χριστουγεννιάτικες κατασκευές στους υπαίθριους πάγκους.
-Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου:
Στο «Χατζηγιάννειο», στις 5 μ.μ., μεγάλο χριστουγεννιάτικο παιδικό πάρτι, όπου μεταξύ άλλων θα διεξαχθεί και ο διαγωνισμός χριστουγεννιάτικης κάρτας.
Στο ΔΩΛ, στις 8.30 μ.μ., φιλανθρωπική συναυλία «Τα παιδιά τραγουδούν για τα παιδιά».
Στο Θέατρο του Μύλου, στις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ο γάμος» με μειωμένο εισιτήριο (10 ευρώ) για το κοινό. Η παράσταση θα δοθεί επίσης την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
-Σάββατο 31 Δεκεμβρίου:
Από τις 12 το πρωί, η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων «περπατάει» στο κέντρο της πόλης σκορπίζοντας ήχους και νότες. Οι εκδηλώσεις για την αλλαγή του χρόνου ξεκινάνε στις 10.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία με την ορχήστρα του Ντ. Καραποστόλου.
Στις 11:55 μ.μ. θα γίνει ο χαιρετισμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον δήμαρχο Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων.
Εικαστικοί πάγκοι και χοροί
Εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν εικαστικούς πάγκους για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χορευτικά τμήματα και μουσική, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες περιοχές του Δήμου κατά τη διάρκεια της «Γιορτής των αστεριών» και συγκεκριμένα την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ. στην πλατεία Χαραυγής και το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. στην πλατεία Φαλάνης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass