ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2011 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
 Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας αφιερώνει την τελευταία συναυλία της χρονιάς στο έργο του μεγάλου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.
Η συναυλία, που οργανώνεται απ’ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων απ’ τη γέννηση του ποιητή, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8:30 μ.μ., στην αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Λ.
Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Δ.Ω.Λ. και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία». Σολίστ η Τζένη Χατζηδήμου (mezzo soprano). Απαγγέλλει η Θεοδώρα Μουκούλη και διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος επιμελήθηκε, επεξεργάστηκε και ενορχήστρωσε τα τραγούδια του προγράμματος. Τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος.
Στη συναυλία θα παρουσιαστούν ποιήματα του Νομπελίστα ποιητή, μελοποιημένα από τρεις σημαντικούς νεοέλληνες συνθέτες, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ηλία Ανδριόπουλο. Ειδικότερα, η συναυλία θα αρχίσει με το τραγούδι «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής», το μοναδικό ποίημα του Ελύτη που μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις και το συμπεριέλαβε στο έργο του «Ο Μεγάλος Ερωτικός». Ακολουθούν οι «Προσανατολισμοί», η πρώτη ποιητική συλλογή του Ελύτη, μελοποιημένη υποδειγματικά απ’ τον Ηλία Ανδριόπουλο. Οι «Προσανατολισμοί», με τα ανάλαφρα τραγούδια τους (Ο έρωτας το Αρχιπέλαγος, Πουλιά στα χίλια χρώματα, Φλοίσβος φιλί κ.α.) θα μας ταξιδέψουν στο καταγάλανο Αιγαίο του ποιητή. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστούν έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Οι «Μικρές Κυκλάδες», εφτά ποιήματα που έγραψε ο Ελύτης ειδικά για να μελοποιηθούν απ’ τον Μίκη Θεοδωράκη, και στη συνέχεια τα συμπεριέλαβε στο έργο του «Τα Ρω του Έρωτα». Η συνεργασία αυτή του ποιητή με τον συνθέτη μας χάρισε υπέροχα τραγούδια (Μαρίνα, Του μικρού βοριά, Το τριζόνι, Η Μάγια κ. α). Η συναυλία θα κλείσει με τα πέντε λαϊκά τραγούδια απ’ το έργο «Το Άξιον εστί», έργο σταθμό τόσο για την ελληνική ποίηση όσο και για την ελληνική μουσική.
Τα χορωδιακά σύνολα του Δ.Ω.Λ., και το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία», με έντονη και αδιάλειπτη παρουσία στο πολιτιστικό «γίγνεσθαι» της πόλης, καταθέτουν μ’ αυτή τους τη συναυλία το αποτέλεσμα της εργασίας τους, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν την ομορφιά της ποίησης του Οδυσσέα Ελύτη μέσα απ’ τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Ηλία Ανδριόπουλου, στους φίλους τους και σ’ όλο το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας. Η γενική είσοδος για τη συναυλία καθορίστηκε συμβολικά στα 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων (αριθμημένα) στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και σήμερα από τις 10:30 - 13:00.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass