ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

Τιμητική διάκριση για τον Δημήτρη Κρανιώτη

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2011 1:12 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
  Με το διεθνές βραβείο «Golden Seal Book Award» τιμήθηκε στις ΗΠΑ ο Λαρισαίος ποιητής Δημήτρης Κρανιώτης, ιατρός ειδικός παθολόγος, από τη Διεθνή Πρεσβεία Καλλιτεχνών για την ανθολογία «World Poetry 2011» του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών (που διοργανώθηκε φέτος με επιτυχία για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα). Ο Δημήτρης Κρανιώτης, πρόεδρος του 22ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ποιητών επιμελήθηκε την έκδοση της ανθολογίας «World Poetry 2011», μία έκδοση 208 σελίδων με ποιήματα 205 ποιητών από 65 χώρες του κόσμου.
Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Λαρισαίου ποιητή ο αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο κ. Μάριος Μπελιμπασάκης, ο οποίος δήλωσε ότι: «Είναι τιμή για την Ελλάδα η βράβευση του Έλληνα ποιητή». Η επίσημη τελετή βράβευσης του Δημήτρη Κρανιώτη έγινε στο «Florence Gould Theater» του «California Palace of the Legion of Honor» στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, κατά την έναρξη του «Dancing Poetry Festival 2011». Το βραβείο απένειμε η πρόεδρος της Διεθνούς Πρεσβείας Καλλιτεχνών κ. Natica Angilly, ενώ την ανακοίνωση του ονόματος του ποιητή έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής του Βραβείου η βραβευμένη ως Laureate ποιήτρια της Alameda κ. Mary Rudge.
Κλείνοντας πρέπει να σημειωθεί ότι το φετινό «Dancing Poetry Festival» στο Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε με αφιέρωμα στην Ελλάδα τιμώντας τη χώρα μας (η οποία φιλοξένησε το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών) με την παρουσίαση χορογραφημένου του ποιήματος «Στο Νεκρό Ποιητή της Αφάνειας» του Δημήτρη Κρανιώτη.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass