ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΠΕΤΥΣ ΜΑΓΡΙΖΟΥ

Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ στην Αθήνα

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2011 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
Άννα Σταυράκη - Αθήνα
Μετά τη Λάρισα τα παιδιά της ισραηλίτικης κοινότητας στην Αθήνα χάρηκαν και είδαν από κοντά τη συγγραφέα Μπέτυ Σαϊάς-Μαγρίζου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της με τίτλο «Ο πρίγκιπας του πλανήτη Βίκτωρ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάπλαση».
Στη φιλόξενη αγκαλιά της Ισραηλίτικης κοινότητας, φίλοι γνωστοί και λάτρεις του συγγραφικού ταλέντου της κ. Μαγρίζου που πρώτη φορά δοκιμάζεται σε παιδικό βιβλίο είχαν την ευκαιρία ν ακούσουν την ιστορία της και πολύ καλά λόγια από την εκπαιδευτικό κ. Ιφιγένεια Αντωνίου αλλά και τη φίλη της εδώ και δέκα χρόνια, ηθοποιό κ. Στέλλα Παπαδημητρίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν τόσο η συγγραφέας όσο και ο ηθοποιός Αλβέρτος Φάις.
Όπως είπε η κ. Παπαδημητρίου, γνώρισε την Μπέτυ στη Λάρισα όταν έπαιζε στο θέατρο της πόλης. Της άνοιξε το σπίτι της και την καρδιά της και από τότε έδωσαν η μία στην άλλη πολλή αγάπη και δέκα χρόνια φιλίας που κρατάει ακόμα. Είναι οι άνθρωποι που μοιράστηκαν τα συναισθήματά της. Όπως είπε η κ. Παπαδημητρίου, το σημαντικό δεν είναι να σου ανοίξει κάποιος το σπίτι του αλλά την ίδια του την καρδιά και σε αυτή την περίπτωση παίζουν μεγάλο ρόλο τα παραμύθια. Ο άνθρωπος από παλιά αγαπούσε τις ιστορίες. Την εποχή του προϊστορικού ανθρώπου όταν έβγαιναν για κυνήγι για να το φέρουν στην ομάδα και να συντηρηθεί, κάποιος έπεσε σε ένα ποτάμι. Ανήμπορος καθώς ήταν για να δουλέψει για το καλό όλων περιθωριοποιήθηκε. Σκέφτηκε όμως να ξεκινήσει να λέει ιστορίες για να τραβήξει το ενδιαφέρον όλων. Έτσι έγινε ο πρώτος παραμυθάς. Ο Ελληνας παραμυθάς είναι ο Αίσωπος που έχει επηρεάσει δυτικούς και ανατολικούς παραμυθάδες. Η αλήθεια είναι ότι το παραμύθι το έχουμε όλοι ανάγκη γιατί ξέρει από ξόρκια γητειές και φαντασία. Παλεύει τον εφιάλτη των ημερών. Θ άντεχαν οι έλληνες τα 400 χρόνια σκλαβιάς χωρίς το παραμύθι της κόκκινης μηλιάς και του μαρμαρωμένου βασιλιά;
Η κ. Ιφιγένεια Αντωνίου- Μαζλουμίδου είπε ότι όλοι μεγαλώσαμε με παραμύθια, και ο μικρός πρίγκιπας της κ. Μαγρίζου ξέρει από τη σοφία του παραμυθιού. Γεννήθηκε σε έναν πλανήτη με 1000 μόνο κατοίκους, πήρε δώρα από τρεις σοφούς, το χρόνο το χώρο και την τύχη και ήρθε στη γη για να κάνει ένα είδος μεταπτυχιακού μέχρι να γίνει φωτισμένος βασιλιάς. Ο Βίκτωρ είναι ένα αστέρι στον ουρανό που κάποτε πέρασε από τη γη, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που άφησαν τις οικογένειές τους στη γη. Γι’ αυτές τις οικογένειες έγραψε το παραμύθι της η συγγραφέας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass