ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τραγούδησαν τα κάλαντα του Δωδεκαημέρου

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2011 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:48
Σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, γεμάτη χρώματα από τοπικές ενδυμασίες, δρώμενα και μουσική, γιορτάστηκε χθες στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η περίοδος του Δωδεκαημέρου, (η οποία αρχίζει την παραμονή των Χριστουγέννων και φθάνει μέχρι τα Θεοφάνια).
Η σύμπραξη επτά τοπικών συλλόγων μετέφερε στους παρευρεθέντες ένα ξεχωριστό χρώμα με έθιμα και κάλαντα από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο, κάτω από τους ήχους του κλαρίνου, της γκάιντας, της λύρας, του βιολιού, του ταμπούρλου, του λαγούτου και των κουδουνιών.
Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος ο οποίος καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες, τόνισε ότι «στόχος του Μουσικού Σχολείου Λάρισας είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης, με ποιοτικές και πολυεπίπεδες εκδηλώσεις, αλλά και η ανάδειξη του Σχολείου σε ζωντανό πολιτιστικό – πολιτισμικό κύτταρο.
Στο πλαίσιο αυτό το Μουσικό Σχολείο συνεργάζεται σήμερα με τους τοπικούς μεν, αλλά πανελλήνιας εμβέλειας συλλόγους οι οποίοι μέσα από τη δουλειά τους μας μεταφέρουν με την ερμηνεία τους στην περίοδο του Δωδεκαημέρου με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα τα οποία προσέδιδαν ένα ξεχωριστό χρώμα και συμβόλιζαν την αναγέννηση της ελπίδας των ανθρώπων για ένα καλύτερο κόσμο».
Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι κ. Γιώργος Τράντας και Παύλος Λάλος με το δικό τους μοναδικό τρόπο παρουσίασαν το πρόγραμμα με αναφορές στους συλλόγους και στην αξία των εθίμων που συνοδεύουν τα κάλαντα από γενιά σε γενιά, διαμορφώνοντας μια υπερτοπική κληρονομιά, η δύναμη της οποίας διαπερνά και διαποτίζει διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα χωρίς να χάσει τη γνησιότητά τους.
Την εκδήλωση έκλεισε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κεδράς ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.
Στη χθεσινή εκδήλωση μετείχαν οι σύλλογοι: Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Κερκυραίων Λάρισας «Ν. Μάντζαρος», Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής – Εκπολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κιλελέρ, Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, Εξωραϊστική Μορφωτική λέσχη Φιλιππούπολης, Μορφωτικός Σύλλογος – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων, Σύλλογος Κρανιωτών Λάρισας και Περιχώρων «Η Ξηροκρανιά», Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χάλκης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass