ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕXΝΙΑ

Τιμήθηκε ο Λαρισαίος δάσκαλος Μιχάλης Αργυρίδης

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2011 1:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:50
 Με δύο άκρως εγκωμιαστικά δημοσιεύματα («Μια κυπριακή παιδική βιβλιοθήκη στη Λάρισα» και «Βιβλιοθήκη κυπριακής παιδικής λογοτεχνίας στη Λάρισα») στην «Ανέμη», την Επιθεώρηση Κυπριακής Παιδικής Λογοτεχνίας, τόμος 19/2011 (ετήσια έκδοση έρευνας και μελέτης), που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) τίμησε, σε πρώτη φάση, τον Μιχάλη Αργυρίδη, τον Λαρισαίο δάσκαλο και μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας, για την προσφορά του στην προβολή και προώθηση της κυπριακής παιδικής λογοτεχνίας στη Λάρισα.
Συντάκτης των δημοσιευμάτων είναι ο Κώστας Κατσώνης, φιλόλογος — συγγραφέας, Δρ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού — Νεανικού Βιβλίου, ο οποίος έγραψε - μεταξύ των άλλων - και τα ακόλουθα: «Στο 23ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας λειτουργεί μια μοναδική στο είδος της παιδική βιβλιοθήκη, που είναι αφιερωμένη στις μεγάλες λογοτέχνιδες Αλκή Ζέη και Ζωρζ Σαρή. Μέσα στα πλαίσια αυτής της Βιβλιοθήκης έχει δημιουργηθεί ειδικό παράρτημα αφιερωμένο στην κυπριακή παιδική και νεανική λογοτεχνία, το οποίο περιλαμβάνει εκδόσεις με έργα Κυπρίων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας. Η κυπριακή παιδική βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε σε μια σεμνή και όμορφη τελετή, που πραγματοποιήθηκε στις 6 του Μάη του 2010, στην οποία προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΣΠΝΒ Κώστας Κατσώνης και η πρώην πρόεδρος Κίκα Πουλχερίου. Εμπνευστής της συγκινητικής αυτής πρωτοβουλίας, ένας αληθινός φίλος της Κύπρου, που αγαπά ιδιαίτερα την Κύπρο, ο εμπνευσμένος και φωτισμένος δάσκαλος και συγγραφέας Μιχάλης Αργυρίδης, ο οποίος πέρα από το ότι συνέλαβε την ιδέα εργάστηκε μεθοδικά για την οργάνωση και τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης, αλλά και για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας ανάμεσα στα παιδιά του σχολείου, που εντυπωσιάζουν πραγματικά με τις γνώσεις και την αγάπη τους για την Κύπρο και την παιδική της λογοτεχνία αλλά, και για την ευρύτερη νεοελληνική λογοτεχνία για παιδιά. Η εκδήλωση προβλήθηκε από την ΕΡΤ, ενώ υπήρξε δημοσίευση και στις τοπικές εφημερίδες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass