Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

«Πάντα ονειρευόμουν να δουλέψω πλάι στον Κώστα Τσιάνο»

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2011 22:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
 Θέλησα να περάσουν κάποιες ημέρες από την πρεμιέρα της παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου, «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», για να είμαι πιο αντικειμενική στην κρίση μου. Η αίσθηση που είχα βγαίνοντας από το Θέατρο του Μύλου όταν είδα την παράσταση ήταν αυτή της ικανοποίησης. Η κωμωδία του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου ήταν απολαυστική και με ενθουσίασε. Τις επόμενες ημέρες βλέποντας την παράσταση και πολλοί φίλοι μου σχημάτισαν την ίδια γνώμη με μένα. Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» προσφέρει στο θεατρόφιλο κοινό ένα απολαυστικά κωμικό δείπνο αλλιώτικο από κάθε τι άλλο έχει γευτεί.
Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι άριστες και δίνουν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό.
Αεικίνητη και με ένα ρόλο καταιγιστικό που ερμηνεύει μοναδικά είναι και η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου ή αλλιώς Ιοκάστη Παπαδάμου.
Σύζυγος εργοστασιάρχη που πασχίζει να βρει τον ένοχο ενός ερωτικού εγκλήματος και κυρίως να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία γύρω της, κάπου εκεί όμως τα πράγματα μπερδεύονται και γίνεται ένας μικρός πανικός.
Το «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» είναι ένα έργο που μιλά για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, έναν αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο και για έναν γιο που σπουδάζει μουσική στο εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια τα συναισθήματά μας, ποια είναι η πατρίδα μας.
Σε συνέντευξή της στην «Ε» η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου μιλά για την παράσταση και την επιτυχία που σημειώνει, για τον Κώστα Τσιάνο και τη συνεργασία τους.
* Ερμηνεύετε στη θεατρική παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» το ρόλο της Ιοκάστης Παπαδάμου με ιδιαίτερη επιτυχία, και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλοι όσοι την είδαν μέχρι σήμερα. Αυτό σας κάνει ακόμη πιο υπεύθυνη απέναντι στο κοινό;
- Κάθε βράδυ αισθάνομαι δέος και ευθύνη απέναντι στο κοινό και όπως όλος ο θίασος, πριν από κάθε παράσταση περιμένω με αγωνία και λαχτάρα να μπει ο κόσμος στο θέατρο και να εκτεθώ απέναντί του όσο πιο πολύ μπορώ.
* Θα βρίσκατε σημεία ταύτισης ανάμεσα σε σας και την Ιοκάστη;
- Όχι ιδιαίτερα! Το μόνο κοινό μας στοιχείο είναι η διάθεση για την επίλυση αστυνομικών υποθέσεων! Κατά τα άλλα η Ιοκάστη είναι μια γυναίκα μοναδική μεν, αλλά πολύ διαφορετική από μένα!
* Πού θεωρείτε ότι στηρίζεται η επιτυχία της παράστασης;
- Κυρίως στην αριστουργηματική σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου και στον τρόπο με τον οποίο ανέγνωσε και φώτισε την έξυπνη, ευρηματική, σάτιρα του Άκη Δήμου.
Η χαρά του, το πάθος του, η σχολαστική διδασκαλία του, μας παρέσυρε όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές (Κραουνάκη, Ευαγγελινό, Στρούλια) να ετοιμάσουμε με πολλή αγάπη ένα τρελό κεφάτο φανταστικό δείπνο!
* Έχετε συνεργαστεί αρκετές φορές με το Θεσσαλικό Θέατρο, ποια είναι η εικόνα που έχετε αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία;
- Κάθε φορά που συνεργάζομαι με το Θεσσαλικό Θέατρο αισθάνομαι ευλογημένη και τυχερή. Είναι ένα θέατρο με τόσο σημαντική ιστορία, και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι ότι όλοι όσοι το περιβάλλουν, τεχνικοί, φροντιστές, είναι όλοι τους μορφωμένοι, παθιασμένοι και αφοσιωμένοι άνθρωποι που αγαπούν το θέατρό τους και ζουν για αυτό.
* Τι σημαίνει για σας ο Κώστας Τσιάνος; Σας άκουσα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης να μιλάτε με πολύ θερμά λόγια για κείνον.
- Ο Κώστας ο Τσιάνος, οι ερμηνείες του, οι σκηνοθεσίες του και η κοσμοθεωρία του είναι ο λόγος που έγινα ηθοποιός. Καταλαβαίνετε το να δουλεύω μαζί του και μάλιστα στο Θεσσαλικό Θέατρο είναι ένα όνειρο ζωής για μένα που πραγματοποιήθηκε. Είναι ο πιο σημαντικός θεατράνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου!
* Πώς είναι να δουλεύει ένας ηθοποιός σε ένα περιφερειακό θέατρο, είναι πιο εύκολες ή πιο δύσκολες οι συνθήκες εργασίας;
- Η μόνη δυσκολία είναι ότι δεν έχουμε την ευκολία του σπιτιού μας! Προσωπικά αυτή η δυσκολία εμένα μου αρέσει, διότι μετακινούμαι και αλλάζω παραστάσεις.
Το μεγάλο χάρισμα της επαρχίας είναι ότι έχεις χρόνο να κάνεις πολλά πράγματα
και κυρίως να αφοσιωθείς στην τέχνη σου.
* Μια τετραμελής οικογένεια για να δει μια παράσταση πρέπει να ξοδέψει 60 ευρώ για τα δεδομένα του θεσσαλικού θεάτρου. Στην παρούσα οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, η ελληνική οικογένεια θα «θυσιάσει» αυτά τα χρήματα;
- Πιστεύω βαθιά πως οι Έλληνες αγαπούν πολύ το θέατρο και νιώθουν πολύ συχνά την ανάγκη να γίνονται κοινωνοί μιας ενδιαφέρουσας θεατρικής πράξης! Υπάρχει ένα θερμό θεατρόφιλο κοινό ιδιαίτερα στη Λάρισα που ’ναι με χαρά θα θυσιάσει τα 60 ευρώ, πράγμα που κάνει όλους εμάς τους ανθρώπους του θεάτρου να είμαστε πιο υπεύθυνοι και πιο δημιουργικοί έτσι ώστε να προσφέρουμε πραγματική χαρά συγκίνηση και ενθουσιασμό στους συμπολίτες μας που θα μας τιμήσουν.
* Η παράσταση είναι κάτι το ζωντανό. Σε ποιο ποσοστό η επιτυχία της διαμορφώνεται από την παρουσία και τις αντιδράσεις του κοινού;
- Το κοινό είναι αυτό που κάνει μια παράσταση επιτυχημένη ή όχι! Στο κοινό απευθύνεται η κάθε παράσταση και στο πώς θα δεχτεί ή όχι την ιστορία που λένε κάποιοι συνάνθρωποί τους! Αν αρέσει κάτι στο κοινό την ώρα που παίζουμε το αντιλαμβανόμαστε, κι αυτή η ενέργεια έρχεται και μας αγκαλιάζει και μας δίνει δύναμη να ανταποδώσουμε την αγκαλιά αυτή με ακόμα μεγαλύτερη ορμή!
* Σύμφωνα με αρκετούς ηθοποιούς, το θέατρο έχει βαρύνουσα σημασία εν αντιθέσει με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ισχύει το ίδιο και για σας;
- Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την τηλεόραση. Ελάχιστα δε με τον κινηματογράφο που σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Η μεγάλη μου αγάπη και η επιθυμία μου είναι το θέατρο.
* Τι θα θέλατε να πείτε στο κοινό της Λάρισας και τι περιμένετε από αυτό;
- Ότι είναι το καλύτερο κοινό του κόσμου! Το λέω με κάθε ειλικρίνεια και τους περιμένουμε όλους στη παράσταση! Διότι ετοιμάσαμε ένα δείπνο... με μενού... Αριστούργημα!!.
 
* Η Ελένη Ουζουνίδου γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1974. Αποφοίτησε από τη σχολή του ΚΘΒΕ το 1997. Από τότε μέχρι τώρα συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας το Φεστιβάλ Αθηνών, και είναι η 4η φορά που συνεργάζεται με το Θεσσαλικό Θέατρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass