ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Χορεύει σε διεθνές φεστιβάλ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2011 21:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:01
 Σε ένα από τα γνωστότερα, σπουδαιότερα και πλέον αναγνωρισμένα παγκοσμίως φεστιβάλ χορού που γίνονται κάθε χρόνο στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Αγκριτζέντο της Σικελίας συμμετέχει για άλλη μια χρονιά το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας.
Το φετινό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 14 Φεβρουαρίου είναι κατά σειρά το 66th Sagra del mandorlo in fiore, της Σικελίας και ταυτόχρονα το 56th Festival internazionale del folklore (διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ).
Θεωρείται από τις πιο σημαντικές γιορτές του χειμώνα κάθε χρόνο τέτοια εποχή και η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ιταλία για το λόγο αυτό και αποσπά πάντα το ενδιαφέρον του κοινού.
Το Agrigento το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου γιορτάζει καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται την περιοχή για να παρακολουθήσουν αυτό το σπουδαίο χορευτικό γεγονός.
Η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας ανάμεσα σε 18 ακόμη χώρες του κόσμου ορθώνοντας για άλλη μια φορά την ελληνική σημαία και μάλιστα σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.
Το Λ.Ε.Λ θα συμμετέχει για 3η φορά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ. Το 1988 μάλιστα είχε αποσπάσει το 1ο χρυσό βραβείο ανάμεσα σε 23 χώρες διαγωνιζόμενες χώρες.
Η χορευτική ομάδα του Λυκείου θα δώσει σειρά παραστάσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο του Pirandello, στη Piazza Cavour και στη Piazza Pirandello σε ειδικές εξέδρες που θα στηθούν για το φεστιβάλ.
Μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν και στο εκπληκτικό κλειστό θέατρο «Palaconcressi» του Agrigento.
Είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις του τόπου μας και θα αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συμμετοχή της σε αυτό το πολιτιστικό γεγονός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass