ΧΘΕΣ Ο «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ» ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Συγκλόνισε τους Λαρισαίους

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2011 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:02
 Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του λαρισαϊκού κοινού προσείλκυσε το φιλμ του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Στέλιου Κούλογλου που παρουσιάστηκε χθες βράδυ.
Τη διεθνώς βραβευμένη ταινία του «Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου» παρακολούθησαν δεκάδες Λαρισαίοι κάθε ηλικίας που κατέκλυσαν την αίθουσα του «Χατζηγιάννειου».
Η ταινία του Στέλιου Κούλογλου παρουσιάζει την ιστορία του Τζον Πέρκινς, ενός Οικονομικού Εκτελεστή, που εργάζεται για τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Η δουλεία του Πέρκινς είναι να πείθει χώρες στρατηγικής σημασίας για τις ΗΠΑ να δεχτούν υπέρογκα δάνεια για ανάπτυξη υποδομής και να καταστήσει σίγουρο ότι αυτά τα προσοδοφόρα σχέδια σχετίζονται με αμερικανικές εταιρίες.
Ο τελικός σκοπός είναι να αναγκάσει αυτές τις χώρες που είναι φορτωμένες με υπέρογκα χρέη να υποταχθούν οικονομικά και πολιτικά. Αν μια κυβέρνηση αρνηθεί τη συμφωνία αναλαμβάνουν τα τσακάλια της CIA και οργανώνουν πολιτικές δολοφονίες ή στρατιωτικά πραξικοπήματα. Αν τα τσακάλια αποτύχουν τότε ο αμερικανικός στρατός εισβάλλει στη χώρα.
Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Τζον Πέρκινς αποφάσισε να εκφράσει τα βιώματά του και να αποκαλύψει την αλήθεια για τα αμερικάνικα σχέδια γράφοντας την «Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου». Το βιβλίο αυτό στάθηκε η αφορμή και για το γύρισμα της ταινίας.
Χάρη στην εξαιρετική χρήση των τεχνικών του φιλμ νουάρ ο σκηνοθέτης καταφέρνει να συνδυάσει τον υπερρεαλισμό της κινηματογραφικής αφήγησης με την αμεσότητα του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ.
Το εκρηκτικό περιεχόμενο της ταινίας αποκαλύπτει τους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι ηγέτες της Αμερικής προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους για την κυριαρχία στον πλανήτη κάνοντας μια αναφορά στα αίτια της ισλαμικής τρομοκρατίας. Ένα φιλμ που βομβαρδίζει ψυχολογικά τον θεατή από την αρχή ως το τέλος.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Χατζηγιάννειου παρευρέθηκε ο δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Στέλιος Κούλογλου όπου μετά το τέλος της συζήτησε με το κοινό και άκουσε τους προβληματισμούς του για το περιεχόμενο της ταινίας αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο και συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.
Σ.Ο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass