Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

«Το νησί» άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2011 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:03
Ο Στέλιος Μάινας είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, στην πολύχρονη καριέρα του έχει ερμηνεύσει με εξαιρετική επιτυχία πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «ήρεμη δύναμη του θεάτρου» και εξοργίζεται όταν κάποιοι βάζουν ταμπέλες στους ηθοποιούς ανάλογα με το ρόλο που καλούνται κάθε φορά να ερμηνεύσουν. Φέτος πρωταγωνιστεί στη γνωστή σειρά του «Μέγκα» «Το νησί» και πέρα απ’ αυτό ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων.
Με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου του συγγραφικού εγχειρήματος «Τα φαινόμενα απατούν» στη Λάρισα, η «Ε» τον συνάντησε και είχε μία ζεστή και ειλικρινή συζήτηση μαζί του.
* Κύριε Μάινα, ηθοποιός, σκηνοθέτης και τώρα συγγραφέας. Πως προέκυψε η ανάγκη για τη συγγραφή του βιβλίου «Τα φαινόμενα απατούν»;
-Παλιά έγραφα πολύ συχνά για το ραδιόφωνο και από κει ξεκίνησε και η ροπή προς τη γραφή. Η σχέση μου με τη συγγραφή κειμένων άρχισε πριν από περίπου έξι χρόνια. Από μια εκπομπή λόγου στο ράδιο «Μελωδία» όπου για τρία χρόνια έκανα την εκπομπή «Εμείς του 60 οι εκδρομείς», στην οποία και έγραφα τα κείμενα. Αυτό έφερε τυχαία τη συνεργασία μου με το περιοδικό «Ηomme» στην εφημερίδα «Ημερησία». Ό,τι υπάρχει στο βιβλίο «Τα φαινόμενα απατούν» είναι σε μεγάλο βαθμό κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό μαζί με μερικά ακόμα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Το βιβλίο δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά είναι κάτι μεταξύ χρονογραφήματος και ρουμπρίκας».
* Εσείς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας συγγραφέα μιας και αυτή είναι η πρώτη σας επαφή με τη συγγραφή βιβλίου;
- Αισθάνομαι πρωτίστως ως ένας ηθοποιός που γράφει και πάντα βλέπω τα κείμενά μου από το πρίσμα του ηθοποιού, αυτό το διάστημα γράφω κάποια άρθρα στο διαδίκτυο και παράλληλα συγκεντρώνω υλικό για το επόμενό μου βιβλίο για το οποίο είναι ακόμη πολύ νωρίς να πω οτιδήποτε. Αυτό που λέω είναι ότι μου αρέσει να γράφω, τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.
* Έχετε πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές κωμικές και άλλες, ενώ φέτος ερμηνεύετε ένα δραματικό ρόλο. Πιστεύετε ότι ένας ηθοποιός θα πρέπει να ασχολείται με συγκεκριμένα είδη θεάτρου;
- Στην πολύχρονη καριέρα μου πράγματι έχω ερμηνεύσει πολλούς ρόλους, «Τα ανίσχυρα ψεύδη» του Ορέστη Χαλκιόπουλου, το «Ασθενείς και οδοιπόροι», «Είμαστε στον αέρα», τους «Μεν και δε» και πολλούς άλλους. Πιστεύω ότι η φυσική εξέλιξη του ηθοποιού είναι να πειραματίζεται σε όλα τα είδη. Εγώ δεν χαρακτηρίζω τον εαυτό μου κωμικό, ή δραματικό ηθοποιό, οι ηθοποιοί δεν πρέπει να έχουν ταμπέλες είναι περιοριστικό αυτό και βλάπτει την επαγγελματική τους πορεία. Εξοργίζομαι όταν ακούω κάποιους να βάζουν τους ηθοποιούς σε καλούπια.
* Φέτος πρωταγωνιστείτε στο σίριαλ του «Μέγκα» «Το νησί» που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Τι σας έκανε να αποδεχτείτε την πρόταση;
- Η συνεργασία αυτή προέκυψε μέσω του καναλιού. Έπαιζα ήδη στα «Μαύρα Μεσάνυχτα» οπότε υπήρχε μία ανοιχτή συνεργασία και διαβάζοντας λοιπόν το βιβλίο της Χίσλοπ, η ιστορία με συγκλόνισε. Ο ρόλος του Γιώργη που υποδύομαι στη σειρά μου αρέσει αλλά και με κεντρίζει και εξαιτίας αυτού αποφάσισα φέτος να μην κάνω θέατρο. Έμεινα στο νησί για ενάμισι χρόνο και δεν διαμαρτυρήθηκα ούτε στιγμή το αντίθετο ήταν για μένα η πιο γόνιμη περίοδος της ζωής μου.
* Πώς ήταν η συνεργασία σας με όλη την ομάδα, συναντήσατε δυσκολίες;
- Οι συνθήκες συνεργασίας με όλους τους συντελεστές της σειράς ήταν ιδανικές, κάνοντας σήμερα τον απολογισμό μπορώ να πω ότι ήταν μία δουλειά που θα τη ζήλευε ο κάθε καλλιτέχνης, ήμασταν μία παρέα ηθοποιών ομοιογενής, τι άλλο να ζητήσει κανείς. Σημαντική βοήθεια είχαμε επίσης και από τους Κρητικούς, είχαμε μία έμπρακτη συμπαράσταση από τους ντόπιους και η συνεισφορά τους στη δουλειά μας ήταν σημαντική.
* Πιστεύατε ότι αυτή η σειρά με τον πόνο που βγάζει θα μπορούσε να σημειώσει τέτοια επιτυχία, αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα ο Έλληνας με τις δύσκολες καταστάσεις που περνά αρέσκεται να βλέπει πιο ευχάριστες σειρές και θεάματα;
- Αυτή η σειρά είναι ένας ύμνος στη ζωή, μια παρηγοριά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όταν σχεδιαζόταν η σειρά λέγαμε είναι δυνατόν ο κόσμος να κλειστεί στο σπίτι του και να βλέπει τους λεπρούς; Αυτό το life style που πλασάρουν όλοι κατακρημνίστηκε στα βάραθρα διότι δεν είχε ψυχή και θριάμβευσε μια σειρά με πρωταγωνιστές άρρωστους ανθρώπους, αυτό είναι σαφέστατα μία μεγάλη ανατροπή.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass