ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Όταν ο χορός ενώνεται με τη ζωγραφική

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2011 1:54 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
 Κατάθεση ψυχής των μαθητών αλλά και των δασκάλων τους είναι οι χορογραφίες που θα παρουσιαστούν στη νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Μπαλέτου «Μία ζωγραφιά, Χίλιοι χοροί» που θα παρουσιαστεί στο κοινό της Λάρισας αύριο Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο παραχωρήθηκε χθες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων κ. Μιχάλη Τσακίρη και τους χορογράφους της Δημοτικής Σχολής Μπαλέτου. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, η νέα παραγωγή του Θεσσαλικού αναμένεται να καταπλήξει το κοινό της Λάρισας καθώς πρόκειται για μια παραγωγή άρτια οργανωμένη και προσεγμένη και στη παραμικρή της λεπτομέρεια, όπου ο χορός ενώνεται αρμονικά με τη ζωγραφική σε μια ελληνική παράσταση αφού η μουσική που επιλέχθηκε ανήκει σε εμβληματικούς και σπουδαίους Έλληνες συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Μάνος Λοίζος, ο Θόδωρος Δερβενιώτης, ο Δήμος Μούτσης. Στη συγκεκριμένη παράσταση οι δάσκαλοι του Θεσσαλικού Μπαλέτου αντλούν τη χορογραφική τους έμπνευση από τις ζωγραφική δημιουργία των μαθητών τους. Σ’ ετούτες τις γεμάτες φαντασία, αθωότητα και μεράκι ζωγραφιές, που προσφέρουν τα παιδιά στους δασκάλους τους ως χειρονομίες αγάπης, προσπάθησαν να δώσουν ζωή και κίνηση οι δάσκαλοι του Θεσσαλικού Μπαλέτου.
Ο διευθυντής της Σχολής και χορογράφος κ. Γκες Μίχωφ σημείωσε ότι για τη συγκεκριμένη παραγωγή απαιτήθηκαν πολλές ώρες δουλειάς ενώ εξίσου χρονοβόρα και δύσκολη ήταν η επιλογή μουσικών κομματιών αφού από τα 400 επελέγησαν τα 19.
Στην παράσταση συμμετέχουν 45 παιδιά από τις τάξεις των Προφυτωρίων, των Φυτωρίων καθώς και οι σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού.
Η παράσταση ντύνεται μουσικά από τις δημιουργίες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
Τις χορογραφίες υπογράφουν η Καμέλια Δαμαλή, o Γκες Μίχωφ, η Ρίτσα Ζαχαρία, η Νίκη Σβέλτου. Επίσης περιλαμβάνονται χορογραφίες της Βίκυς Κάλλα και του Ηλία Μπαγεώργου, σπουδαστές της Ανώτερης Σχολής Χορού.
Τα κοστούμια είναι της κ. Ελένης Ψύρρα.
Σήμερα στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η avant premiere της παράστασης αφιερωμένη στους γονείς των μαθητών. Οι υπόλοιπες παραστάσεις θα δοθούν αύριο Παρασκευή, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, στις 9 μ.μ., στη Σκηνή Μπαλέτου, στο «Μύλο του Παπά». Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) στη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου από τις 4-9 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-256.464.
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass