ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

Ζωγραφίζοντας έμψυχα και άψυχα στοιχεία

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2011 21:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:06
 «Tales on tour» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς της δημιουργού Κατερίνας Ντόντου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
Πρόκειται για μια συλλογή εικόνων παραμυθιού, τοπίων, πόλεων, δένδρων, καραβιών φανταστικών πασπαλισμένων από κολάζ που δένουν απόλυτα με το ζωγραφικό στοιχείο.
Μια συλλογή εικόνων που θα έχουν την ευκαιρία από κοντά να δουν μικροί και μεγάλοι φιλότεχνοι της Λάρισας
Για τη δημιουργό όλα τα έργα αυτής της δουλειάς αποπνέουν το μήνυμα της συνέχειας, της αποθέωσης μιας χαρούμενης ζωής. «Στα παραμύθια εκτιμούμε το απειροελάχιστο συμβάν και ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε ότι παρόλες τις καταστροφές η ζωή συνεχίζει να μας ξαφνιάζει όμορφα» τονίζει η Κατερίνα Ντόντου.
Στο πλευρό της εικαστικού, η Σοφία Καρούμπα- Ντόσα που εκθέτει μια ενότητα έργων, εμπνευσμένη από τον άνθρωπο και τις σχέσεις του. Οι δημιουργίες της χαρακτηρίζονται από φόρμες γεμάτη κίνηση, δυναμισμό και ηχηρούς συμβολισμούς στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα στο μάτι του θεατή.
Για τα έργα της Σοφίας Καρούμπα- Ντόσα η ιστορικός τέχνης στο Κέντρο σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης κ. Αρετή Λεοπούλου τονίζει σχετικά «Amateur σημαίνει «ερασιτέχνης» -εραστής της τέχνης δηλαδή αυτός που ασχολείται με κάτι που αγαπάει. Όταν συνάντησα την Σοφία Καρούμπα-Ντόσα και συζητήσαμε για την καλλιτεχνική της ενασχόληση, πρώτα το «ένιωσα» αυτό και μετά το «αντιλήφτηκα». Η δημιουργία της βασίζεται στην ανάγκη της για έκφραση και μέσα στα έργα της διακρίνουμε στιγμές μνήμης, τοπία ψυχής ακατέργαστα και παρορμητικά με θεματική δομή όμως και ολοκληρωμένο σκεπτικό
δοσμένα άριστα μέσα από χρωματικά πεδία που δημιουργούν επιφάνειες συγκρούσεων στον λευκό καμβά πότε με συγκεκριμένες και πότε με αφηρημένες έκρηξης χρωμάτων».
Τα εγκαίνια της έκθεσης των δύο Λαρισαίων δημιουργών θα πλαισιώσουν προλογίζοντας η ιστορικός τέχνης και διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγώ Τσιάρα καθώς και ο συγγραφέας Άγγελος Πετρουλάκης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass