ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μαρκεσίνη και Klazz Brothers

Δημοσίευση: 24 Απρ 2015 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

Η Μαρία Μαρκεσίνη, η ελληνικής καταγωγής διεθνής κλασική πιανίστα και τζαζ ερμηνεύτρια που ζει στην Ολλανδία και έχει χαρακτηριστεί σε αμέτρητες ευρωπαϊκές κριτικές σαν ένα φαινόμενο της εποχής μας, θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών, την Παρασκευή 8 Μαΐου, μαζί με τους διεθνώς βραβευμένους Klazz Brothers.

Η Μαρία Μαρκεσίνη σαν ολοκληρωμένη πιανίστα αλλά συγχρόνως και σαν vocalist, είναι το είδος καλλιτέχνη που προκαλεί σεβασμό και έκπληξη. Συνδυάζοντας όχι μόνο τα δύο δυσκολότερα και πιο απαιτητικά είδη μουσικής, την κλασική και τη τζαζ, αλλά και δύο τελείως διαφορετικά όργανα, το σολιστικό πιάνο και τη φωνή, κατέκτησε τις ευρωπαϊκές σκηνές με το αυθεντικό της στυλ και την σπάνια μουσικότητά της.

Με συχνές εμφανίσεις στα επίσημα προγράμματα των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών σκηνών και φεστιβάλ και εμφανίσεις σε πολλά ευρωπαϊκά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα, η Μαρία Μαρκεσίνη έχει καταπλήξει πλέον κριτικούς και κοινό, που τη χαρακτηρίζουν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του καιρού μας.

Οι συνεργασίες της με σολίστ διεθνούς κύρους την έχουν φέρει επανειλημμένα στα φώτα της δημοσιότητας. Από τον Richard Bona, τον Bert van den Brink, την Candy Dulfer, τον Ιvan Lins, ως τις πολλαπλές εμφανίσεις της με μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες και σημαντικούς μαέστρους.

Οι Klazz Βrothers

Το γερμανικό γκρουπ Klazz Βrothers ιδρύθηκε το 1999, συνδυάζοντας την κλασική μουσική με τη jazz - ως εκ τούτου και το όνομά τους «Klazz». Οι Klazz Brothers σήμερα θεωρούνται αυθεντίες του είδους τους, έχοντας ηχογραφήσει 14 cd με τη «SONY Classical» Γερμανίας. Με δυο βραβεία “Echo classical” (το 2003 και το 2006 - πρόκειται για την πιο τιμητική μουσική διάκριση της Γερμανίας), τρία βραβεία “Jazz Αward” (2003, 2005 και 2007) και δυο υποψηφιότητες για Grammy (2006 και 2007), το όνομά τους στέκεται πολύ ψηλά στο διεθνές κλασικό crossover.

Ο Kilian Forster, ιδρυτής του γκρουπ, είναι από τις κορυφαίες προσωπικότητες της γερμανικής τζαζ, και όχι μόνο, σκηνής. Δημιούργησε και επιτέλεσε μουσικός διευθυντής της "Dresden Philharmonic Jazz Orchestra" και είναι ο δημιουργός και διευθυντής του διεθνούς Φεστιβάλ τζαζ της Δρέσδης "Jazztage Dresden", του μεγαλυτέρου φεστιβάλ τζαζ της κεντρικής και ανατολικής Γερμανίας, φιλοξενώντας κάθε χρόνο την παγκόσμια αφρόκρεμα της τζαζ.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα “Cinema Passionata”, που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σε όλες τις χώρες και διεθνείς σκηνές της Ευρώπης και δίνει ένα σαφές πολιτιστικό μήνυμα μέσα από αυτή τη μουσική σύνδεση Ελλάδας και Γερμανίας.

Στη συναυλία θα ακουστούν συνθέσεις από γνωστά κινηματογραφικά έργα της παγκόσμιας σκηνής, και αγαπημένα τραγούδια από τα τρία άλμπουμ της Μαρίας Μαρκεσίνη. Μελωδίες από τον Kurt Weil και Bob Dylan στον Carl Orff και από τους Ennio Morricone, Henri Mancini, και Michel Legrand στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα κ.α.

Ώρα έναρξης: 21.00 Τιμή εισιτηρίου: 10 € .Πληροφορίες - Προπώληση εισιτηρίων -Τηλέφωνο 2410 -536886

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass