ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ «ΣΠΑΝΙΟΛΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ » ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

Η Ελλάδα της Κατοχής και του Εμφυλίου

Δημοσίευση: 01 Απρ 2011 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
Ένα ακόμη βιβλίο αυτή τη φορά για ενηλίκους καταθέτει στο αναγνωστικό κοινό η συγγραφέας Άλκη Ζέη. Το βιβλίο της με τίτλο «Σπανιόλικα παπούτσια και άλλες ιστορίες» παρουσιάστηκε χθες βράδυ στη Λάρισα στο βιβλιοπωλείο «Παιδεία».
Για το βιβλίο της συγγραφέως μίλησε ο Μιχάλης Αργυρίδης, δάσκαλος και μελετητής του έργου της Άλκης Ζέη ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο έχει έντονο το αυτοβιογραφικό στοιχείο (πολιτικό και υπαρξιακό) και αποτυπώνει σε ολοζώντανες εικόνες την Ελλάδα της Κατοχής και του Εμφυλίου, δηλαδή η Άλκη Ζέη έκλεισε τις αναμνήσεις της από ταραγμένες εποχές και μας προσφέρει νόστιμα και συγκινητικά επεισόδια της παιδικής, νεανικής και ώριμης ηλικίας. Ο αναγνώστης διαπιστώνει πως έχει να κάνει με μία αληθινή και μεγάλη λογοτέχνιδα που καταγράφει και αποτυπώνει με τη μαεστρία της λογοτεχνικής της γραφίδας τη σύγχρονη πολυτάραχη ιστορία της Ελλάδας».
Η κ. Ζέη κατά την παρουσίαση του βιβλίου της προτίμησε να κάνει έναν ανοιχτό διάλογο με το πολυπληθές κοινό και να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν στο συγγραφικό της έργο, στη διδασκαλία της λογοτεχνίας στα σχολεία , ενώ όταν ρωτήθηκε από μία κυρία από πού αντλεί τη θεματολογία της απάντησε ότι πάντα ερέθισμά της ήταν η ζωή και οι προκλήσεις της.
Το βιβλίο αποτελείται από δώδεκα αυτοτελείς ιστορίες και το συγκεκριμένο είναι από τα πιο ευπώλητα βιβλία της προηγούμενης χρονιάς.
Σ.Ο.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass