ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΟΣΥΛ

Ομιλία για την ψυχολογία των εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 02 Απρ 2011 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέμα η «Επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών» και η «Ψυχολογία του εκπαιδευτικού» πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Παιδεία».
Για την «Επαγγελματική εξουθένωση των εκπαιδευτικών» μίλησε η Ελένη Διβάνη, φιλόλογος η οποία τόνισε ότι « το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης εκφράζει την ψυχοσωματική καταπόνηση του εργαζόμενου και την εξάντληση όλων των προσωπικών ψυχικών του αποθεμάτων στις καθημερινές του δυσκολίες που σχετίζονται με την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η στήριξη των εκπαιδευτικών στο πολύμορφο πλέον έργο τους από την Πολιτεία – με οργανωμένες παρεμβάσεις ειδικών – μπορεί να τους προφυλάξει από τις δυσάρεστες ψυχολογικές συνέπειες του λειτουργήματός τους και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο».
Η κ. Αποστολία Ξηρομερίσιου, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια μίλησε για την «Ψυχολογία του εκπαιδευτικού» τονίζοντας ότι « ο εκπαιδευτικός στο σχολικό πλαίσιο βρίσκεται μπροστά σε δύο πρόσωπα: τον μαθητή που έχει μπροστά του και τον μαθητή εκείνο που του θυμίζει τα δικά του βιώματα, τις δικές του αναμνήσεις, τα δικά του απωθημένα με αποτέλεσμα να του προκαλούνται διάφορα συναισθήματα. Τα συναισθήματα αυτά περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, όπως ικανοποίηση, θλίψη, έκπληξη, αφοσίωση, άγχος και φόβο. Τα συναισθήματα λοιπόν είναι παρόντα συνεχώς μέσα στην τάξη. Είτε φανερώνονται, είτε μένουν καλά κρυμμένα, επηρεάζουν την πορεία της μαθησιακής διεργασίας και διαμορφώνουν το κλίμα στην τάξη και στο ευρύτερο περιβάλλον».
Τη χθεσινή εκδήλωση διοργάνωσε η ΕΛΟΣΥΛ και χαιρέτισε η πρόεδρός της Δήμητρα Μπαρδάνη , ενώ συντόνισε ο Αντώνης Χαϊδούτης, θεολόγος, λογοτέχνης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass