ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση φωτογραφίας για το παζάρι της Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 8:00

Παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την έναρξη του φετινού παζαριού. Ήδη από χθες ξεκίνησε έκθεση φωτογραφίας στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας με τίτλο «Το παζάρι της Λάρισας άλλοτε και τώρα…», η οποία γίνεται σε συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με τη Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο στήθηκε το παραδοσιακό χωριό στο οποίο συμμετέχουν κυρίως σύλλογοι γυναικών.

Συγχρόνως στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, με αναφορά στον παραδοσιακό χαρακτήρα του παζαριού, οργανώνει από χθες βιωματικά εργαστήρια, στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, προκειμένου να αναβιώσουν τα εξής τέσσερα παραδοσιακά επαγγέλματα: σταμπωτής, υφαντής, αγγειοπλάστης, καραγκιοζοπαίχτης.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για σήμερα Παρασκευή είναι προγραμματισμένες από τις 8:30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι όπως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι άνθρωποι του Μουσείου θα υποδέχονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο παζάρι, στη σκεπαστή αγορά, διαδοχικά τρεις σχολικές ομάδες, 50 - 60 μαθητών κάθε φορά, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα : 8:30 - 9:45, 10 - 11:15, 11:30 -12:45.

Τα παιδιά θα παίρνουν πληροφορίες για τα παραδοσιακά επαγγέλματα και στη συνέχεια το καθένα βιωματικά θα εφαρμόζει την τεχνική της αρεσκείας του.

Έτσι, οι μαθητές της κάθε ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να αναβιώσουν διαφορετικές τεχνικές, γεγονός που θα δώσει στους συνοδούς εκπαιδευτικούς την αφορμή να συνεχίσουν τη δραστηριότητα και μέσα στην τάξη με συναφείς εργασίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass