ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 250 ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Περιβαλλοντική συνείδηση στη νέα γενιά

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 0:45

Κατάκτηση για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, στη Λάρισα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε χθες από τη δουλειά περίπου 250 μαθητών της πόλης μας, στη Δημοτική Πινακοθήκη, με θέμα της γενικότερα το αστικό περιβάλλον.

Κατάκτηση από την άποψη ότι παιδαγωγοί, τοπικές αρχές, φορείς και ιδιώτες συστρατεύθηκαν σε μια αποστολή, με στόχο την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους λιλιπούτειους πολίτες και τα κατάφεραν να μεταδώσουν στη νέα γενιά όλες αυτές τις αρχές που υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και όχι μόνο.

Ειδικότερα χθες εγκαινιάστηκε η έκθεση των εργασιών μαθητών από δεκατέσσερα τμήματα Δημοτικών Σχολείων σε Λάρισα και Τερψιθέα, που συμμετείχαν σε εργαστήρι δημιουργίας έργων-προτάσεων, στο οποίο ζητήθηκε να καταθέσουν τις δικές τους ευφάνταστες ιστορίες ζωγραφίζοντας και σχολιάζοντας για το περιβάλλον και την πόλη σήμερα και στο μέλλον.

Έδωσαν εικαστική απάντηση σε ερωτήματα, όπως: Ισχύει ότι η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά; Τι φταίει που η πόλη και η καθημερινότητα γίνονται γκρίζες; Ποιος είναι ο μυστικός συνδυασμός που τις χρωματίζει και τις ζωντανεύει ξανά κ.ά.

Στόχος, αυτού του εγχειρήματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών, και η αφύπνιση των ενηλίκων σε θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος αστικού και φυσικού.

Αυτό αποτελεί μια από τις κινήσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, που εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο επικοινωνίας και παιδαγωγικής προσέγγισης περιβαλλοντικών θεμάτων και πραγματοποιήθηκε με την αρωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποστηρίχθηκε από φορείς της πόλης, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ΦΟ.Δ.Σ.Α. Νομού Λάρισας και η διοργάνωση της χθεσινής παρουσίασης πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη πιστοποιημένων επιχειρήσεων, που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η αξιοποίηση του υλικού που έχει συλλεχθεί, υπάρχει σκέψη να προωθηθεί και να προβληθεί σε σημεία σταθμούς στην πόλη που συνδέονται με το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση (αστικός εξοπλισμός, δημόσιοι χώροι, χώροι στάθμευσης και αποκομιδής απορριμμάτων).

Η έκθεση θα διαρκέσει για ένα μήνα στο διάστημα του οποίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά, με δηλώσεις συμμετοχής. Επιπλέον, κατά τη διάρκειά της, θα διατίθεται σχετικό εκπαιδευτικό υλικό για τους μικρούς επισκέπτες και τους συνοδούς τους.

Με την παρουσίαση του έργου των παιδιών για το Περιβάλλον στηρίζεται η υποψηφιότητα της Λάρισας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Χθες στα εγκαίνια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων, εξάροντας όλοι το έργο των παιδιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass