ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΚΥΚΛΟΣ

Εικαστικά μαθήματα Ελεύθερου Εργαστήριου

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2010 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:54
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος εικαστικών μαθημάτων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα. Σε αυτόν τον ιδιαίτερα δημιουργικό χώρο, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών, όλων των ηλικιών, βρήκε καλλιτεχνική εκφραστική διέξοδο στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τα όνειρά του. Λειτούργησαν τμήματα: ζωγραφικής και κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, ψηφιδωτού και χαρακτικής για ενήλικες.
Στη διάρκεια της χρονιάς πλούσιες ήταν οι εικαστικές παρεμβάσεις του Εργαστηρίου στην πόλη, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων: χριστουγεννιάτικος στολισμός των δέντρων της οδού Παπαναστασίου με κατασκευές των μαθητών του, εικαστική εγκατάσταση στην Κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο των αποκριάτιικων εκδηλώσεων του Δήμου, φιλοτεχνημένη από τους καθηγητές του. Πρόσφατα συμμετείχε, για δέκατη χρονιά, στο φεστιβάλ Πηνειού παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την τέχνη της ζωγραφικής, της κεραμικής, των κατασκευών με διάφορα υλικά.
 Εξάλλου, όπως κάθε χρόνο, στο τέλος της διδακτικής χρονιάς, τα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Εργαστηρίου παρουσίασαν σε μια έκθεση γεμάτη φαντασία και χρώμα, αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς τους. Η έκθεση θα λειτουργεί, στους εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης, όλο το καλοκαίρι επιτρέποντας στους γονείς να προσφέρουν αισθητική απόλαυση στα παιδιά τους αλλά και στιγμές χαλάρωσης στους ίδιους, στην αυλή του καφέ της Πινακοθήκης.
Το Εργαστήρι θα ξανανοίξει τις πόρτες του για την περίοδο των εγγραφών από 1 Σεπτεμβρίου προετοιμάζοντας παράλληλα και την μεγάλη έκθεση των ενήλικων μαθητών του στα τμήματα κεραμικής, ζωγραφικής, ψηφιδωτού και χαρακτικής. Την ημέρα των εγκαινίων θα απονεμηθούν στους αποφοίτους και οι τίτλοι σπουδών τους.
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass