ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2010 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:00
 Γενιά με τη γενιά οι Έλληνες μεγάλωσαν με οδηγό την παράδοση. Ο χορός αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της παράδοσης είναι μια από τις σπάνιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπου ο άνθρωπος δίνεται ολοκληρωτικά: σώμα, καρδιά και πνεύμα.
Η παράδοση και ο χορός σήμερα δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε.
Η αντοχή όμως του Ελληνικού στοιχείου είναι δοκιμασμένη σε συνθήκες δυσκολότερες από τις σύγχρονες σε μακροχρόνιες σκλαβιές και πολέμους. Η αντίσταση στην επερχόμενη λαίλαπα της ισοπεδωτικής πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης άρχισε ήδη να διαφαίνεται και ο παραδοσιακός χορός έχει και πάλι ένα ρόλο να επιτελέσει.
Ο Δήμος Σαρανταπόρου από την ημέρα της παρουσίας του συμμετέχει ενεργά στη διάσωση και τη μεταλαμπάδευση της παράδοσης της πατρίδας μας στις νεότερες γενιές μέσα από τα χορευτικά τμήματα που λειτουργεί. Στα 16 χρόνια παρουσίας του πρωτοστατεί στη δημιουργία χορευτικών τμημάτων, τη διοργάνωση παραδοσιακών βραδιών και τη συμμετοχή τους σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, συμβάλλοντας έτσι στη διάσωση της παράδοσης της πατρίδας μας.
 Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας γρήγορα έγινε θετικό, καθώς η νέα γενιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Τα νέα παιδιά ακούν και χορεύουν παραδοσιακά τραγούδια και τα μέλη των χορευτικών τμημάτων αριθμούν σήμερα τα 170.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός και τα χορευτικά τμήματα διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 1 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ. στο δημοτικό διαμέρισμα Αζώρου χορευτικό σεργιάνι στην παράδοση της Ελλάδας με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων του Δήμου και όχι μόνο. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην πολύχρονη παρουσία του Δήμου Σαρανταπόρου στην παράδοση και τον πολιτισμό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass