ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ

Ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο η πλατεία Λαμπρούλη

* «Με γνώμονα τον σεβασμό στην πόλη έγινε η ανάπλαση της πλατείας δημάρχου Λαμπρούλη» δηλώνει ο δήμαρχος Λαρισαίων

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2010 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Ένα ξεχωριστό καλοκαίρι, γεμάτο από νεανικές νότες μουσικής, επιδείξεις του δημοφιλέστατου parkour αλλά και δεξιοτεχνίας ποδηλάτου τύπου BMX ήταν αυτό που πέρασε για μια από τις ομορφότερες πλατείες της πόλης, αυτή του Δημάρχου Αριστείδη Λαμπρούλη στο λόφο του Φρουρίου στη Λάρισα. Από τις αρχές Ιουλίου έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, κάθε Δευτέρα στην πλατεία δημάρχου Λαμπρούλη πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναυλίες νεανικών μουσικών σχημάτων της πόλης που έδιναν ένα ξεχωριστό χρώμα στην πλατεία. Παράλληλα κάθε Τετάρτη οι νεαροί Λαρισαίοι της ομάδας «DFT Parkour Team» μέσω οργανωμένης χορογραφίας και free running ενθουσίαζαν μικρούς και μεγάλους σε μοναδικά show επίδειξης Parkour. Ιδιαίτερες ήταν και οι στιγμές της παρουσίασης δεξιοτεχνίας ποδηλάτου τύπου BMX αλλά και οι βραδιές που γνωστοί dj της πόλης ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους εκατοντάδες συμπολίτες που κατέκλυζαν κάθε γωνιά της όμορφης πλατείας. Ξεχωριστή ήταν και η εκδήλωση – αφιέρωμα για την αυγουστιάτικη πανσέληνο με ομιλίες, μουσική και προβολή εικόνων της σελήνης που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας. Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης υπογράμμισε ότι:
«Η ανάπλαση της πλατείας δημάρχου Λαμπρούλη έγινε κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών της δημοτικής αρχής με γνώμονα τον σεβασμό στην ιστορία της πόλης και την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής του Φρουρίου, στην οποία βρίσκεται. Η πλατεία δημάρχου Λαμπρούλη αποτελεί ήδη σημείο συνάντησης της νεολαίας της πόλης και η απόφαση της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στόχευε αφενός στην ψυχαγωγία των νεαρών θαμώνων της και αφετέρου στην ανάδειξη της πλατείας ως ένα ζωντανό πολιτιστικό κύτταρο δημιουργίας από νέους για νέους της πόλης. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν χιλιάδες συμπολίτες μας και το αποτέλεσμα κρίνεται πολύ επιτυχημένο και από την άποψη της ευαισθητοποίησης της νεολαίας σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αφού από την έναρξη των εκδηλώσεων οι αναίτιοι βανδαλισμοί και οι φθορές της πλατείας περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλα τα μέλη των καλλιτεχνικών και αθλητικών ομάδων που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων. Στα άμεσα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της πλατείας με την διοργάνωση ακόμη περισσότερων πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και άλλων που θα προκύψουν μέσα από προτάσεις των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης». Την ευθύνη της διοργάνωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων είχαν ο Δήμος Λαρισαίων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων. Τον συντονισμό ανέλαβαν η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων κ. Βάσω Οικονόμου και ο πρόεδρος του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Άρης Γαλάτος. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την αποκλειστική ευγενική υποστήριξη του κ. Λευτέρη Κυριακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων καφέ «mikel».
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass