ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Η προγραμματική σύμβαση για τη Λάρισα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα

* Δήμος Λαρισαίων και «Θεσσαλικό Θέατρο» θα συνεργασθούν προκειμένου

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

Στη διάθεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας μεθαύριο Πέμπτη, βρίσκεται από χθες το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης «για την οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας», μέσω του οποίου η Λάρισα θα διεκδικήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Πολιτισμού για το έτος 2021.

Συνεδρίαση από την οποία αναμένεται να εγκριθεί - και κατά συνέπεια να υπογραφεί - μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Θεσσαλικό Θέατρο» η προγραμματική σύμβαση προκειμένου «να οργανωθεί και υποστηριχθεί η λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας, να οργανωθεί η Δημόσια Διαβούλευση για τη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Προγράμματος, να παραχωρηθεί η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, να χρηματοδοτηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες» και τέλος «να διατεθεί το απαραίτητο προσωπικό».

Η προγραμματική σύμβαση – με αφορμή και τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια – θα έχει ισχύ από την επομένη της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή την Παρασκευή 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου του 2015 με δυνατότητα παράτασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016 αφού το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 23 Οκτωβρίου και την προεπιλογή των υποψήφιων πόλεων τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή Ιανουάριο.

Η προγραμματική σύμβαση, περιγράφει αναλυτικά το αντικείμενο της σύμβασης, τη διάρθρωση του Γραφείου Υποστήριξης, την παρακολούθηση και παραλαβή του έργου όπως και τον προϋπολογισμό ο οποίος ανέρχεται στις 178.350 ευρώ, ποσό που θα καταβληθεί από τον Δήμο Λαρισαίων στο "Θεσσαλικό Θέατρο".

Σκέλος για το οποίο, όπως διευκρινίζεται στη σύμβαση, «οι πόροι για τη λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας θα προέρχονται από το Δήμο Λαρισαίων. Στους πόρους αυτούς εντάσσονται τυχόν ειδικές χρηματοδοτήσεις από άλλους φορείς του δημόσιου τομέα, από διεθνείς οργανισμούς ή άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, καθώς και από χορηγίες».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης προβλέπεται η συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παν. Σάπκα ως πρόεδρο και με μέλη, τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχο, τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Νικ. Καλτσά και την πρόεδρο του ΔΣ του Θεσσαλικού Θεάτρου και δημοτική σύμβουλο Βάϊα Τσεκούρα- Ζαχαρού.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης, όπως σημειώνεται στη σύμβαση, «παρακολουθεί την πορεία των εργασιών σε όλο το διάστημα εξέλιξης του έργου και είναι αρμόδια για την έγκριση και πιστοποίηση του συνόλου των παραδοτέων, με βάση τη διαδικασία παραλαβής.

Εισηγείται στους συμβαλλόμενους ό,τι κρίνει αναγκαίο για την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή της σύμβασης, επιλαμβάνεται τυχόν διαφορών των συμβαλλομένων ως προς την ερμηνεία ή τον τρόπο εφαρμογής της και επιλύει τις διαφορές με κοινή συναίνεση των συμβαλλομένων».

ΦΑΣΕΙΣ

Ο διαγωνισμός επιλογής της ελληνικής υποψηφιότητας, προβλέπει δύο φάσεις επιλογής, τη φάση προεπιλογής και την τελική φάση επιλογής. Το έργο καλύπτει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την υποβολή Φακέλου Υποψηφιότητας για τη φάση προεπιλογής ενώ «σε περίπτωση πρόκρισης» της Λάρισας «στην τελική φάση επιλογής, τα αναγκαία έργα θα επαναπροσδιοριστούν ανάλογα και με τις συστάσεις της Ανεξάρτητης Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιλογής».

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Η δημιουργία Φακέλου Υποψηφιότητας, όπως σημειώνεται στην προγραμματική «απαιτεί μία σειρά από δράσεις και ενέργειες, τόσο σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων όσο και σε επίπεδο ανοιχτής διαβούλευσης και τεχνικών μελετών.

Οι απαιτούμενες δράσεις χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Δημιουργία των προαπαιτούμενων πολιτικών, δομών και στρατηγικών για τη διεκδίκηση του Τίτλου. Προετοιμασία και εκτέλεση των προ-απαιτούμενων δράσεων και διαδικασιών για τη διεκδίκηση του Τίτλου. Σύνταξη του περιεχομένου του Φακέλου Υποψηφιότητας. Κατάθεση, παρουσίαση και υποστήριξη του Φακέλου».

Ημερολογιακά, η Α' φάση αφορά στην προετοιμασία (1/5 – 15/6/2015), ενώ η Β' φάση αφορά στην ανάπτυξη κεντρικής ιδέας, προγράμματος και πρότασης – δημόσια διαβούλευση και επικοινωνία (15/6 – 31/8/2015). Η Γ' φάση αφορά στη δημιουργία Φακέλου (1/9 – 23/10/2015) και τέλος, η Δ’ φάση αφορά στην υποστήριξη Φακέλου (1/11 – 31/12/2015).

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το οργανόγραμμα του Γραφείου Υποψηφιότητας, που μεταξύ άλλων θα δημιουργήσει όλα τα απαραίτητα έργα για τη διεκδίκηση του τίτλου (κεντρική ιδέα, θεματικές, πρόγραμμα), μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις εξής θέσεις:

Ο Γενικός Συντονιστής που είναι ο υπεύθυνος όλων των εργασιών σχετικά με την υποψηφιότητα της πόλης. Αναλαμβάνει εκ μέρους της πόλης (του Δήμου) να εκτελέσει όλα τα απαραίτητα έργα για την δημιουργία του Φακέλου Υποψηφιότητας (κόστος 24.600 ευρώ).

Ο υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου και συντονισμού που είναι αρμόδιος για να επικουρεί τον Γενικό Συντονιστή. Έχει την ευθύνη της δημιουργίας συνθηκών αποτελεσματικής και κοινής δράσης μεταξύ των διάφορων υπευθύνων και φορέων που έχουν αρμοδιότητα το έργο και έχει την τελική ευθύνη για την άρτια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις σύνταξη του Φακέλου Υποψηφιότητας (κόστος 24.600 ευρώ).

Ο Υπεύθυνος Πολιτιστικού Προγράμματος που είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για λογαριασμό της πόλης. Την άμισθη θέση θα καταλάβει ο Λαρισαίος ποιητής Γιώργ. Δ. Βουλγαράκης.

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προβολής που συντονίζει όλες τις ενέργειες επικοινωνίας και προβολής της υποψηφιότητας. Είναι επικεφαλής της ομάδας Επικοινωνίας και Προβολής (κόστος 24.600 ευρώ).

Ο υπεύθυνος διαδραστικής πλατφόρμας, διαδικτύου και κοινωνικών δικτύων που είναι αρμόδιος για την ανάπτυξη, επιμέλεια και συντήρηση διαδραστικής πλατφόρμας παρουσίασης και προώθησης της υποψηφιότητας της πόλης και ανάπτυξης στο διαδίκτυο προωθητικών ενεργειών μέσω παρουσίας σε ιστοσελίδες και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (social media) (κόστος 24.600 ευρώ).

Ο Υπεύθυνος Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης συντονίζει όλα τα θέματα των απαραίτητων υποδομών για τη διεκδίκηση και υλοποίηση του τίτλου. Είναι υπεύθυνος για τα έργα πολιτισμού, μικτής χρήσης και υποδομών (κόστος 6.150 ευρώ).

Ο Υπεύθυνος Έρευνας, Τεκμηρίωσης για τον Φάκελο Υποψηφιότητας, συντονίζει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την έρευνα, τεκμηρίωση και την οργάνωση και αξιολόγηση της δημόσιας διαβούλευσης και της ενεργοποίησης των φορέων της πόλης και έχει την ευθύνη για τη συγκρότηση του αναγκαίου υλικού που θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνταξη των κειμένων του Φακέλου της Υποψηφιότητας (κόστος 24.600 ευρώ).

Όπως προβλέπεται στο οργανόγραμμα, τη λειτουργία του Γραφείου Υποψηφιότητας υποστηρίζουν οι Επιτροπές, Σχεδιασμού και Προγράμματος.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στον προϋπολογισμό (χρηματοδότηση έργου) προβλέπεται το εξής βασικό προσωπικό: Γενικός Συντονιστής, κόστος 24.600 ευρώ. Υπεύθυνος Πολιτιστικού Προγράμματος, άμισθος. Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου και Συντονισμού, κόστος 24.600 ευρώ. Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Προβολής, κόστος24.600 ευρώ. Υπεύθυνος Διαδραστικής Πλατφόρμας Διαδικτύου και Κοινωνικών Δικτύων, κόστος 24.600 ευρώ. Υπεύθυνος Υποδομών και Ανάπλασης, κόστος 6.150 ευρώ. Υπεύθυνος Έρευνας και Τεκμηρίωσης Φακέλου Υποψηφιότητας, κόστος 24.600 ευρώ (Σύνολο Βασικού Προσωπικού 129.150 ευρώ).

Προβλέπεται επίσης και το εξής επικουρικό προσωπικό: Γραμματειακή Υποστήριξη 4 θέσεις, άμισθες.Γραφείο Τύπου μια θέση, κόστος 6.150 ευρώ. (Σύνολο Επικουρικού Προσωπικού, 6.150 ευρώ).

Στα έξοδα παραγωγής, προβλέπονται οι εξής εργασίες: Λειτουργία Γραφείου, κόστος 6.150 ευρώ. Εκδόσεις – Εκτυπώσεις - Έρευνες (Εργαλεία online επικοινωνίας, υλικά εταιρικής ταυτότητας) κόστος 18.500 ευρώ.

Ανάπτυξη Προγράμματος (Έξοδα φιλοξενίας, έξοδα ταξιδιών /συμμετοχών σε δίκτυα /συναντήσεις /συνέδρια, έξοδα εκδηλώσεων/ συνεργασιών) κόστος 18.500 ευρώ (Σύνολο Παραγωγής 43.050). Με το γενικό σύνολο, όπως προαναφέρθηκε, να ανέρχεται στις 178.350 ευρώ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

ΣΗΜΕΡΑ

Καλογιάννης με Αγοραστό για την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό θα συναντήσει σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η ενημέρωση του κ. Αγοραστού για τον φάκελο υποψηφιότητας της πόλης της Λάρισας, η οποία θα διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο διοικητήριο της Λάρισας, θα συμμετέχουν επίσης από πλευράς δήμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δημήτρης Τάχος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass