ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Εργα Πορτογάλου ζωγράφου στη Λάρισα

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2010 0:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:51
΄Εκθεση ζωγραφικής του Πορτογάλου καλλιτέχνη Rodolfo Fischer luckert με θέμα: «Αντιπαραθέσεις», θα εγκαινιαστεί αύριο Τρίτη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα «Τάκης Τλούπας», στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
O R. Fischer Luckert γεννήθηκε στη Λισσαβόνα.
Έζησε εκτός των άλλων και στην Αργεντινή, απ’ όπου προέρχεται η αγάπη του για τα μακρινά τοπία. Εκεί ξεκίνησαν και οι πρώτες του εικονογραφημένες ιστορίες, οι οποίες εξελίχθηκαν σε σκίτσα.
Στα δεκατρία του χρόνια μετακόμισε στη Γερμανία. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Όφενμπαχ με έμφαση στη δημιουργία Καλλιτεχνικού Βιβλίου, τη Φωτογραφία και το Ελεύθερο Σχέδιο. Παράλληλα δούλευε στη διοίκηση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Museum fur Moderne Kunst), στη Φρανκφούρτη.
Αποφοίτησε το 1995 και ξενιτεύτηκε για ένα χρόνο στην Κόστα Ρίκα, όπου δούλευε στη διοίκηση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης & Design (Museo de Arte y Diseno Contemporaneo), στο Σαν Χοσέ. Εκεί γνώρισε πολλούς λατινοαμερικάνους καλλιτέχνες. Είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον γνωστό Juan Luis Rodriguez Sibaja, και να τον συνοδέψει στη δουλειά του: EL COMBATE # 2 1996, LA PYRAMIDE», στη XXIII Biennale, στο Σαν Πάουλο. Επίσης συνεργάστηκε με τον γνωστό Ιταλό ζωγράφο Claudio Parmiggiani: Luce 1968, στο Σαν Χοσέ.
Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές, στο δημαρχείο του Κρίφτελ και στον Γερμανο-Λατινοαμερικάνικο Σύνδεσμο στη Φρανκφούρτη. Από το 2006 είναι μόνιμος κάτοικος Τυρνάβου.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες 6.00 – 9.30 μ.μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass