ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

«Το Φυλαχτό του Ποσειδώνα»

*Το νέο βιβλίο της Γλυκερίας Καραγκούνη

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2010 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:53
Ένα ολοκληρωμένο μυθιστόρημα περιπέτειας για παιδιά και εφήβους, το οποίο έρχεται πραγματικά να εμπλουτίσει την ελληνική παιδική λογοτεχνία είναι το βιβλίο της Γλυκερίας Καραγκούνη που παρουσιάστηκε χθες στο «Χατζηγιάννειο».
Με «Το φυλαχτό του Ποσειδώνα» όπως ονομάζεται το βιβλίο, τόνισε χθες μιλώντας στους παρευρεθέντες η συγγραφέας και μηχανολόγος μηχανικός MSc, Γλυκερία Καραγκούνη «θέλησα να δώσω ελληνική ταυτότητα στο μυθιστόρημα περιπέτειας και φαντασίας».
Το βιβλίο παρουσίασε ο Αλέξης Καλέσης, Δρ Συγκριτικής Γραμματολογίας και δημοσιογράφος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το φυλαχτό του Ποσειδώνα» είναι η ιστορία ενός συνηθισμένου 14χρονου που ξαφνικά βρίσκεται σε μια κατασκήνωση εφήβων που ήλθαν από τον πλανήτη Ίωνα, ο οποίος είναι ένας χώρος που θυμίζει την αρχαία Ελλάδα.
Ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο και ο 14χρονος ήρωας, ο Χριστόφορος, ανακαλύπτοντας ότι είναι και ο ίδιος μισός Ίωνας, θα δώσει έναν μεγάλο αγώνα να ανακαλύψει το «Φυλαχτό του Ποσειδώνα», χάρη στο οποίο μπορεί ο πλανήτης να σωθεί.
Η φανταστική αυτή ιστορία πετυχαίνει έτσι το «πάντρεμα» της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας με την επιστημονική φαντασία, δίνοντας ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Κυρίως όμως δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν και πάλι με σύγχρονη ματιά την ελληνική μυθολογία, πράγμα πολύ σημαντικό σε μια εποχή που οι νέες γενιές σε όλες τις χώρες αναζητούν την εθνική τους ταυτότητα.
Το βιβλίο της Γλυκερίας Καραγκούνη, έρχεται να δηλώσει ότι μπορεί να υπάρξει ελληνική απάντηση και πως η χώρα μας, αξιοποιώντας το πλούσιο μυθολογικό και ιστορικό της απόθεμα μπορεί να διεκδικήσει θέση στην παγκόσμια παιδική παραγωγή.
Πρόκειται για ένα βιβλίο συναρπαστικό, όπου η καταιγιστική δράση, η αγωνία και η εναλλαγή των συναισθημάτων θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών, αλλά και των μεγάλων αναγνωστών που σε μια γκρίζα πραγματικότητα μπορούν να πάρουν μηνύματα αισιοδοξίας»
Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μαρία Καλέση, χημικός μηχανικός MSc, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της συγγραφέως και τους στενούς δεσμούς φιλίας που τις συνδέουν από την εποχή που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών.
Εξαίρετη ήταν η ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από τους μαθητές του 4ου Λυκείου Λάρισας, Αθανασία Παλέντζα και Χρήστο Μπένο, οι οποίοι μύησαν τους παρευρεθέντες στην παράξενη γέννηση του ήρωα Χριστόφορου, τους έκαναν κοινωνούς των περιπετειών του στις Μυκήνες και την Κρήτη, αλλά και της μαγείας ενός ηλιοβασιλέματος στην Οία της Σαντορίνης.
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων, η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, το βιβλιοπωλείο «ΠΡΙΣΜΑ» και οι εκδόσεις «Κέδρος».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass