250 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Έντονο το μαθητικό ενδιαφέρον για τα παλαιοντολογικά ευρήματα

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2010 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:11
Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων που φιλοξενείται από τις 18 Δεκεμβρίου στο Κτίριο Κατσίγρα του Τμήματος Ιατρικής, επιδεικνύουν τόσο οι δάσκαλοι και οι καθηγητές όσο και οι μικροί μαθητές των σχολείων του νομού Λάρισας, που με το πέρας των διακοπών έσπευσαν να προγραμματίσουν ξενάγηση για μια εκδρομή στον «προϊστορικό» Πηνειό και τα ζώα του: ελέφαντες, ταύροι, ρινόκεροι, ιπποπόταμοι, άλογα, αίγαγροι αφθονούσαν πριν 30-40 χιλιάδες χρόνια στις πεδιάδες και τα βουνά της Θεσσαλίας, πριν ο άνθρωπος κυριαρχήσει στην περιοχή. Ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε επισκέφτηκαν την έκθεση πάνω από διακόσιοι πενήντα μαθητές του 25ου και του 30ού Δημοτικού Σχολείου καθώς και μαθητές του 8ου Γυμνασίου Λάρισας. Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τα εκθέματα που παρουσιάζονται και επικροτούν την πρωτοβουλία του Τμήματος Ιατρικής να φιλοξενήσει την έκθεση. Παράλληλα οι μικροί επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση φωτογραφίας «Εξέλιξη στα άκρα» του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης που φιλοξενείται στον 2ο όροφο του Κτιρίου Κατσίγρα και να μάθουν κάποια πράγματα για την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Λόγω της αυξημένη ζήτησης από τα σχολεία να επισκεφτούν την έκθεση, η διοίκηση του Τμήματος Ιατρικής αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκειά της. Επομένως, η έκθεση «Ο Απολιθωμένος κόσμος του Πηνειού» θα παραμείνει στο Κτίριο Κατσίγρα έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2010 ενώ η έκθεση «Εξέλιξη στα άκρα» θα φιλοξενείται έως τις 10 Φεβρουαρίου 2010.
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τις εκθέσεις, μπορούν να προγραμματίσουν ξενάγηση κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο Τύπου και δημοσίων σχέσεων, στο παρακάτω τηλέφωνο 2410-565016 (κ. Ξιφαρά) ή 2410-565014 (κ. Νικολάου). Η ξενάγηση συνοδεύεται από προβολή βίντεο διάρκειας 30 λεπτών της ομιλίας του παλαιοντολόγου του υπουργείου Πολιτισμού κ. Αθανασίου και από έντυπο υλικό το οποίο διατίθεται δωρεάν στους επισκέπτες. Ώρες Λειτουργίας των εκθέσεων: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 και 18.00-20.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-13.00.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass