ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μικρό Θέατρο με μεγάλες προσδοκίες

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2010 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:14
 Ένα Μικρό Θέατρο που... δεν βιάζεται να μεγαλώσει έκανε πριν λίγους μήνες την εμφάνισή του στη Λάρισα και κατόρθωσε παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας του να «κουρνιάσει» για τα καλά στην αγκαλιά των Λαρισαίων θεατρόφιλων. Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους αλλά και οποιαδήποτε μορφή τέχνης και πολιτισμού βρίσκουν στο Μικρό Θέατρο μια φιλόξενη στέγη.
Παρά το ότι το Μικρό Θέατρο δεν βιάζεται να μεγαλώσει, ο πήχυς βρίσκεται ψηλά και στόχος του εμπνευστή της δημιουργίας του κ. Δημήτρη Καράτζιου, είναι να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης. Μιλώντας στην «Ε.τ.Δ.» ο κ. Δ. Καράτζιος αναφέρει ότι η ιδέα μιας θεατρικής σκηνής που να μπορεί να συνδυάζει και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες υπήρχε στο μυαλό του αρκετό καιρό. Το θέατρο σαν τέχνη και σαν μορφή διασκέδασης υπήρχε στη ζωή του όλα τα χρόνια της διαμονής του στην Αθήνα. Επιστρέφοντας λοιπόν στην πόλη του αποφάσισε για δεύτερη φορά στη ζωή του να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Την ίδια ώρα στο ερώτημα αν θεωρεί ότι υπάρχει χώρος στη Λάρισα για μια ακόμη θεατρική σκηνή, ο κ. Καράτζιος απαντά με βεβαιότητα ναι. «Δεν υπάρχει καμιά μορφή κορεσμού η ανταγωνισμού στην πόλη μας. Μακάρι να υπήρχαν και άλλες θεατρικές σκηνές εκτός από τις υπάρχουσες ώστε να έχουν πληθώρα επιλογών η Λαρισαία και ο Λαρισαίος θεατής στη διασκέδασή του. Να μην πλήττει» λέει χαρακτηριστικά. Ποια είναι όμως η φιλοσοφία του Μικρού Θεάτρου; Η φιλοσοφία του Μικρού Θεάτρου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καράτζιο, είναι να μπορεί να παρουσιάζει πάντα καλές και ποιοτικές δουλειές είτε με δικές του παραγωγές είτε με δουλειές που μπορεί να φιλοξενήσει από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον, στόχος δεν είναι μονάχα οι θεατρικές παραστάσεις αλλά και μουσικές παραστάσεις, παιδικό θέατρο, εκθέσεις και παρουσιάσεις σε σεμινάρια υποκριτικής και σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης και πολιτισμού.
Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Το μικρό θέατρο ήρθε και προσπαθεί σιγά και με σύνεση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του απαιτητικού κοινού της πόλης. Πρώτα από όλους ευχαριστεί όλους εμάς που εργαζόμαστε μέσα στο μικρό θέατρο και αυτό το εισπράττει ο κόσμος. Καταλαβαίνει την αύρα μας».
Αναφερόμενος, στους στόχους της νέας χρονιάς υπογραμμίζει ότι οι Λαρισαίοι θεατές και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αξιόλογες παραγωγές και εκδηλώσεις, ενώ για το άμεσο μέλλον ετοιμάζεται η καταπληκτική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Το Δώρο» σε σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Ρήγα και με ένα καταπληκτικό καστ ηθοποιών. Καταλήγοντας, τονίζει ότι ευχάριστο ξάφνιασμα αποτελεί και η ανταπόκριση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Χαίρομαι που γνωρίζω ανθρώπους που αγαπούν τόσο πολύ το θέατρο και όπως έχω πει και στους ιδίους , όποτε χρειαστούν τη βοήθειά μας σαν Μικρό Θέατρο θα είμαστε πάντα αρωγοί».
ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Οι χώροι του θεάτρου απαρτίζονται από την κεντρική αίθουσα του θεάτρου χωρητικότητας 130 ατόμων, από 2 συνεδριακές αίθουσες 160 και 55 ατόμων αντίστοιχα , όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνέδρια, ομιλίες, παρουσιάσεις προϊόντων, εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας, μαθήματα υποκριτικής κ.ά. Τα καμαρίνια των ηθοποιών είναι ευρύχωρα και άρτια εξοπλισμένα με το προσωπικό τους μπάνιο και ότι χρειάζεται ένας καλλιτέχνης πριν και μετά το τέλος της παράστασης. Στον χώρο του φουαγιέ υπάρχει το άρτια εξοπλισμένο κυλικείο του θεάτρου όπως και το W.C για τα ΑΜΕΑ σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές της Ε.Ε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass