ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΛ

«Θεσμική υπόσταση άμεσα για τον Τιριτόμπα»

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2010 1:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:15
Τις ανησυχίες τους σχετικά με τις ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής σε ό,τι αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας του Τιριτόμπα με «εθελοντές», εξέφρασαν τα μέλη της αντιπολίτευσης του Πολιτιστικού Οργανισμού, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, προκειμένου να καταθέσουν μια σειρά προτάσεων, οι οποίες όπως ισχυρίζονται, θα επιτρέψουν τη συνέχιση της πορείας του Τιριτόμπα. Πιο συγκεκριμένα, οι κ.κ. Δημήτρης Δεληγιάννης μέλος του Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, τακτικό μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ 2007 – 2009, Νίκος Κουτσομάρκος τακτικό μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ δημοτικός σύμβουλος, Όλγα Μίχου αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. τακτικό μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ 2007 – 2009, Φανή Σακελλαρίου μέλος Δ.Σ. της Πινακοθήκης αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ 2007 – 2009, Χρύσα Σκαρμπαδώνη τακτικό μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ. 2007 – 2009 και Αστέριος Χλωρός αναπληρωματικός μέλος Δ.Σ. ΠΟΔΛ, παρέθεσαν τις προτάσεις τους, ζητώντας από το δήμαρχο Λαρισαίων, την αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του ΠΟΔΛ να λάβουν δράση στα εξής θέματα:
-«Ο κουκλοθίασος Τιριτόμπα πρέπει και στο πλαίσιο πάντα του δήμου Λάρισας να αποκτήσει άμεσα θεσμική υπόσταση κάτι που σήμερα δεν υφίσταται.
-Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και σε συνεργασία με ειδικούς του χώρου για την κάλυψη του κενού των δύο δημιουργών με την πρόσληψη
ανθρώπων εξειδικευμένων στο αντικείμενο. Με την ενίσχυση των ανθρώπων που εκπαιδεύτηκαν από την ίδια τη Σοφία Φουτζοπούλου. Μόνο σε ένα τέτοιο πλαίσιο μπορεί να νοηθεί η συμμετοχή εθελοντών σε μια προσπάθεια που απαιτεί σεβασμό απέναντι στην κληρονομιά των δύο δημιουργών.
-Το Μουσείο Κούκλας, το μοναδικό σήμερα αντίστοιχο Μουσείο στον ελληνικό χώρο, άμεσα να επαναλειτουργήσει και πάλι στο φυσικό του χώρο, στο χώρο του Μύλου, που η ίδια η Σοφία επέλεξε. Εδώ είναι απαραίτητη η συμβολή των ειδικών που θα αναλάβουν να καταγράψουν και να οργανώσουν ακόμη καλύτερα μια μοναδική στο είδος της συλλογή εμπλουτίζοντάς το με τις αμέτρητες κούκλες και τα μοναδικά κοστούμια που βρίσκονται ακόμη στις ντουλάπες και τα υπόγεια του κουκλοθεάτρου.
-Η ίδρυση Συλλόγου Φίλων Τιριτόμπα που θα μπορέσει να στηρίξει τον κουκλοθίασο Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας στα νέα τους βήματα. Η έναρξη αυτής της προσπάθειας μπορεί να σηματοδοτηθεί από την πραγματοποίηση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου (21 Μαρτίου) φέτος στη Λάρισα προς τιμήν των δύο δημιουργών που τόσο πρόωρα χάθηκαν και σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κούκλας, τους συναδέλφους και φίλους για πολλά χρόνια των δύο δημιουργών. Η παρουσία των κουκλοθιάσων από όλη την Ελλάδα θα δώσει και πάλι πνοή σε μια υπόθεση που δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη. Σε αυτό το πλαίσιο θα είναι δυνατή και πάντα σε συνεργασία με την UNIMA EΛΛΑΣ, η πραγματοποίηση εκθέσεων και εργαστηρίων για την περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού και την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση γενικότερα του έμψυχου δυναμικού της πόλης της Λάρισας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass