ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΟΥΣΙΑ

Έκθεση Βενετσιάνικης Μάσκας στην Τσαριτσάνη

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2010 1:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:20
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μια ασυνήθιστη έκθεση, που μονοπωλεί τα εικαστικά «δρώμενα» της περιοχής, λειτουργεί αυτές τις μέρες στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης, έχοντας τον τίτλο «Βενετσιάνικη Μάσκα», με δημιουργίες του ντόπιου καλλιτέχνη Θανάση Νούσια. Όπως μαρτυρά και ο ίδιος ο τίτλος της έκθεσης, πρόκειται για δημιουργίες που συνειρμικά παραπέμπουν στο πνεύμα των ημερών της Αποκριάς.Τεχνουργήματα κατασκευασμένα με μεράκι, από γύψο ως κύριο υλικό, καραβόπανο, βελούδο, μετάξι, σκοινί, χαρτόνι, κοχύλια, διακοσμητικές πέτρες και κορδέλες, κεραμικά χρώματα, σμάλτο, ακόμα και ξύλο που έχει «ξεβραστεί» από τη θάλασσα, σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.
Και όλα αυτά στο cafe «ΚΛΑΣΙΚΟ» της Τσαριτσάνης. Η έκθεση των δημιουργιών στο συγκεκριμένο χώρο που είναι κτίσμα της δεκαετίας του ’30 (κατασκευασμένο από ντόπια πέτρα σε παραδοσιακή γραμμή), αναμφίβολα βοηθάει ώστε να αναδειχθεί η καλαισθησία και η μοναδικότητα των μοτίβων.
Λίγα λόγια για τον Τσαριτσανιώτη δημιουργό:
Είναι η δεύτερη ατομική έκθεση του Θανάση Νούσια. Ο καλλιτέχνης είναι αυτοδίδακτος. Το 1990 έδωσε εξετάσεις στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Η προσπάθειά του για σπουδές επί των τεχνών διακόπηκαν από την εισαγωγή του και φοίτηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Σήμερα ο 37χρονος δημιουργός ζει στην Τσαριτσάνη. Είναι παντρεμένος και εργάζεται στο Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ελασσόνας.
Η έκθεση Βενετσιάνικης Μάσκας, που άρχισε την περασμένη Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου), θα διαρκέσει έως και την Κυριακή της Αποκριάς (14 Φεβρουαρίου).
Είναι μια εικαστική πρόταση για όλους, που έρχεται από την ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης, προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών...
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass