ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΝΤΑΦΟΥΛΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Με την αγάπη υπάρχει και ελπίδα…

Δημοσίευση: 29 Απρ 2015 12:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:33

Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει και αγάπη, είναι ο Θεός της Αγάπης, άρα υπάρχει και ελπίδα. Να βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα και να αγαπούμε. Η βεβαιότητα αυτή βγαίνει ως συμπέρασμα από τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δημ. Νταφούλη «Χρώματα αγάπης», που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας Λάρισας «Απ. Παύλος», σε συνεργασία με το παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, παρουσία και του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα είδη αγάπης, αλλά ανέλυσαν διεξοδικά την πνευματική αγάπη, που είναι εκείνη, η οποία σε ανυψώνει «άλλοτε ψηλά και αγγίζεις τον Θεό και άλλοτε σε ξαπλώνει κάτω και αγκαλιάζεις όλα τα δημιουργήματά του. Ιδιαίτερα τον άνθρωπο και δημιουργείς ιερούς δεσμούς φίλιας, οικογενείας και αδελφότητας! Αγάπη προς το Θεό και αγάπη προς το συνάνθρωπο δίδαξε ο Θεάνθρωπος. Και μέσα στην αγάπη αυτή έκλεισε όλες τις εντολές…». Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο θεολόγος κ. Κων. Αθανασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις ομιλίες της Τρίτης, που συνεχίζονται επί 50ετία! Για το βιβλίο του μίλησε και ο συγγραφέας κ. Δ. Νταφούλης και είναι το έβδομο, κατά σειρά, που εκδίδει.

Ομιλητές ήταν οι κ. Γεώργιος Τράντας, θεολόγος και δημοσιογράφος που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, ο π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, πρωτοσύγκελος Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και Ιωάννης Καραμήτρος, πρόεδρος θεολόγων και πρώην διευθυντής Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Ο συγγραφέας, σημειώνει στο βιβλίο, ότι αν ποτέ ο κόσμος «έλθει εις εαυτόν», ίσως βρει τον προσανατολισμό του και θυμηθεί το σκοπό της ζωής του. Αν αλλάξει πορεία, ίσως βρεθεί στον δρόμο της αγάπης. Βαδίζοντας αυτό το δρόμο, θα μάθει να αγαπά και με την αγάπη αυτή θα θεραπεύσει τις πληγές του. Αυτή είναι και πρόταση ζωής της Χριστιανικής ανθρωπολογίας, που δίνει απαντήσεις στις ανθρώπινες αναζητήσεις. Είναι η διδασκαλία του Ευαγγελίου μας! Βάσει αυτής της παιδαγωγικής θεωρίας είναι η αγάπη. Αυτή έχει τις λύσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο συγγραφέας υπηρέτησε ως δάσκαλος και διευθυντής σχολείων, ως σύμβουλος εκπαίδευσης στην Ελληνική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες, ως επιθεωρητής των ευρωπαϊκών σχολείων, ως διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων στο Υπουργείο Παιδείας και ως υποδιευθυντής του Π.Ε.Κ. Λάρισας. Δίδαξε σε σεμινάρια εκπαιδευτικών, σε περιφερειακά επιμορφωτικά κέντρα και προγράμματα εξομοίωσης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και σε διάφορα κέντρα επιμόρφωσης ενηλίκων (Κ.Ε.Κ.) ως εκπαιδευτής εκπαιδευτών ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ). Είναι ερευνητής, αρθρογράφος και συγγραφέας. Έτυχε τιμητικής διάκρισης του στέμματος του Βελγίου και άλλων διπλωματικών, πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχών στο εσωτερικό και το εξωτερικό καθώς και βραβείου διηγήματος σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό. Σήμερα είναι σχολικός σύμβουλος «επί τιμή» και διαμένει μόνιμα στη Λάρισα.

Ε. Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass