ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΗ «VYTHOLOGY»

Η τέχνη του Χρήστου Αντωνιάδη εξερευνά την ελληνική μυθολογία

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2010 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
Έναν ιδιαίτερο πολιτισμό προβάλλει μέσα από τα έργα του ο Λαρισαίος εικαστικός Χρήστος Αντωνιάδης (Cesarios) με ήρωές του, τους θεούς της ελληνικής μυθολογίας, τον ανεξερεύνητο βυθό της θάλασσας και το μυστηριώδες απέραντο γαλάζιο. Η μεγάλη επιρροή τη ελληνικής μυθολογίας στην τέχνη του προσελκύει το βλέμμα του παρατηρητή τόσο με τα ζωηρά χρώματα που κοσμούν τους πίνακές του όσο και με τους μοντέρνους συσχετισμούς που αποτυπώνει σε ήδη γνωστές μυθολογικές εικόνες του προκαλώντας το θεατή να ανακαλύψει νέες έννοιες σε ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο βαθύ μπλε.
Αύριο, Μ. Πέμπτη, η ατομική του έκθεση με τίτλο «Vythology», εγκαινιάζεται στη Ρώμη παρουσιάζοντας στο φιλότεχνο κοινό μια θεματολογία εμπνευσμένη από τις θρυλικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Η έκθεση, αποτελείται από είκοσι οχτώ έργα και θα εκτεθεί στο χώρο της Gallery d’ arte ενώ τρία ακόμη έργα του Χρήστου Αντωνιάδη θα βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο των «Αποθηκών» της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, μαζί με έργα άλλων καλλιτεχνών από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι «Αποθήκες» της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης φιλοξενούν έργα πολλών ξένων καλλιτεχνών για μεγάλο χρονικό διάστημα με σκοπό «η τέχνη του κόσμου», όπως την αποκαλούν, να γίνει αντικείμενο συζήτησης και κέντρο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες. Ο Λαρισαίος εικαστικός, λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσής του στην «αιώνια πόλη» μιλά για την πηγή έμπνευσης του, τη θεματολογία της έκθεσής του και τον προορισμό της.
Πηγή έμπνευσης: ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός
«Η έκθεση που θα παρουσιαστεί αύριο στη Ρώμη με την ονομασία «Vythology» δουλεύεται εδώ και πολλά χρόνια. Η αρχή έγινε στη Σαντορίνη που υπήρξε ο καταλύτης της έμπνευσής μου, ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, η Βιέννη, η Λάρισα και τώρα η Ρώμη. Θα μπορούσα να μιλάω ατελείωτες ώρες για τη (Vithology) και να πω ότι κύρια έμπνευσή μου ήταν ο αρχαίος πολιτισμός της Ελλάδας και γενικότερα της Μεσογείου. Ακριβώς, όπως ένα ναυάγιο που βρίσκεται θαμμένο στο βυθό της θάλασσας και αποτελεί πρόκληση για τους ερευνητές, έτσι και ο αρχαίος πολιτισμός αποτελεί πάντα πηγή πάθους, έμπνευσης και συμβολισμού για πολλούς καλλιτέχνες», τόνισε ο καλλιτέχνης.
Ο συμβολισμός του βυθού
«Κάθε φορά η θεματολογία συμπληρώνεται με καινούριες δημιουργίες, τα θέματα της οποίας είναι βγαλμένα από τη μυθολογία αλλά «τοποθετημένα» στο βυθό, λειτουργώντας συμβολικά. Κυρίαρχο χρώμα είναι το μπλε της θάλασσας και του ουρανού και για τις φόρμες των έργων δουλεύω με διάφορες τεχνικές και χρησιμοποιώ υλικά όπως ακριλικά, μέταλλο, ξύλο, χώμα, επιθυμώντας να δείξω στο θεατή τη δύναμη, το πάθος, τον έρωτα και τη φαντασία της σκέψης. Γι’ αυτό το λόγο, σχεδόν σε όλα τα έργα μου αναδύονται μπουρμπουλήθρες που συμβολίζουν το οξυγόνο, τη ζωή και τη σκέψη. Σκοπός μου είναι αυτή η έκθεση να ταξιδέψει σε πολλά μέρη, πρόσφατα είχα μια πρόταση για τη Βαλένθια τις Ισπανίας σε μια ομαδική έκθεση με θέμα παγκόσμιος αρχαίος πολιτισμός».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass