Ακουστική απόλαυση από τους σπουδαστές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:57
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Με απόλυτη επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε και η 2η φετινή μαθητική συναυλία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» το βράδυ του Σαββάτου και οι σπουδαστές της Σχολής με τις αποδόσεις τους εύκολα κατάφεραν να κερδίσουν το ζεστό χειροκρότημα συγγενών και φίλων που έσπευσαν να τους χαρούν και να τους θαυμάσουν.
Χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια της Σχολής κ. Γεωργία Μπαράκου και ο πρόεδρος αυτής κ. Απόστολος Καφετσιούλης, δύο άνθρωποι που μαζί με τους άξιους συνεργάτες τους μπορούν άνετα να υπερηφανεύονται πως λειτουργούν άψογα μια Σχολή πρότυπο για το νομό μας και για τα δεδομένα ενός μικρού επαρχιακού Δήμου με 125 αυτή τη στιγμή σπουδαστές, με ηλικίες που κυμαίνονται από 5 ως 70 ετών και τμήματα πιάνου – αρμονίου, κιθάρας, ακορντεόν, μπουζουκιού, βιολιού, κρουστών – ντραμς, ανώτερων θεωρητικών, μονωδίας, χορωδίας, προωδειακής εκπαίδευσης και βυζαντινής μουσικής. Μια Σχολή που παράγει ουσιαστικό έργο, πλάθει συνειδήσεις, χτίζει συμπεριφορές, δημιουργεί πολιτισμό και καλλιεργεί τα συναισθήματα κάτω, δυστυχώς, από εξαιρετικά αντίξοες διδασκαλικές συνθήκες αφού στεγάζεται από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της το 1985 ως σήμερα σε ένα κτίριο το οποίο θυμίζει περισσότερο κρυφό σχολειό και σίγουρα αντενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση, θέμα το οποίο οφείλει, πλέον, να κοιτάξει πολύ σοβαρά η Δημοτική Αρχή. Παρόλα αυτά, από τη μια το μεράκι των ανθρώπων που δουλεύουν γι’ αυτήν και από την άλλη η αγάπη και η κατανόηση που δείχνουν οι σπουδαστές ξεπερνούν αυτό το μεγάλο πρόβλημα και παρουσιάζουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά ζηλευτό και εντυπωσιακό.
Εντυπωσιακό όπως και σ’ αυτή την εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε η ετήσια εξέλιξη των μαθητών του τμήματος βυζαντινής μουσικής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γ. Ζήση, της τάξης μπουζουκιού του κ. Π. Σδράλη, της τάξης κιθάρας του κ. Στ. Χαρού, της τάξης πιάνου της κ. Γ. Μπαράκου, της τάξης αρμονίου της κ. Δ. Μπουρντένα, της τάξης αρμονίου – πιάνου της κ. Σ. Δαμαλά, της τάξης κρουστών του κ. Θ. Τριανταφύλλου και της προωδειακής τάξης της κ. Α. Αστρουλάκη.
Τη 2η φετινή μαθητική συναυλία παρακολούθησαν ο δήμαρχος κ. Βασίλειος Κουτσαντάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήριος Νιβολιανίτης, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αγιάς κ. Ευάγγελος Λάμπρου και ο επίτιμος πρόεδρος των Αγιωτών χορωδών και πρώην κοινοτάρχης κ. Δημήτριος Τζιτζιλέρης που σε σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, εξήρε την προσπάθεια των σπουδαστών και επιβράβευσε με τα λόγια του το έργο των καθηγητών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass