ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η ΦΕΤΙΝΗ 10η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ

Κορυφαία χρονιά για το «Φεστιβάλ Πηνειού»

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2010 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
Της Κανέλας Κοπάνου
«Φτάσαμε στη 10η χρονιά του Φεστιβάλ Πηνειού. Ξεκινήσαμε δειλά – δειλά, πριν από δέκα χρόνια ως γιορτή Πηνειού, για να επισημοποιηθεί πλέον πανελληνίως και με τη σφραγίδα του Υπουργείου ως Φεστιβάλ Πηνειού. Είμαστε υπερήφανοι, όλοι όσοι μας συμπαραστάθηκαν από την αρχή ήταν ουσιαστικά συνδιοργανωτές στο φεστιβάλ δίπλα στο ποτάμι. Οι εκδηλώσεις που γίνονται στο ποτάμι φέρνουν όλο και περισσότερο κόσμο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κώστας Τζανακούλης, χθες στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων σχετικά με την έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 19 Ιουνίου. Μιλώντας με υπερηφάνεια για τη διοργάνωση των φεστιβαλικών εκδηλώσεων και τα έργα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον Πηνειό, ο κ. Τζανακούλης πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα μεταξύ των δύο γεφυρών, των Αχελωίδων Νυμφών και των Ναϊάδων Νυμφών ενώ θα υλοποιηθεί ακόμη ένα έργο της ΔΕΥΑΛ που αφορά στην κατασκευή ενός μονοπατιού για ποδηλάτες και πεζούς δίπλα από το ποτάμι που θα ξεκινά από τα όρια του ν. Τρικάλων και θα φτάνει μέχρι και τα όρια του δήμου Τεμπών. Το αποκορύφωμα φέτος όμως, όπως είπε ο δήμαρχος είναι το φεστιβάλ όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της εκπληκτικής δουλειάς του εικαστικού Χρήστου Παπανικολάου που βρίσκεται στην ποδηλατογέφυρα.
«Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ό,τι θα ήθελε να δει και ότι θα ήθελε να ακούσει ο κάθε πολίτης και επισκέπτης που έχει ενημερωθεί για το φεστιβάλ Πηνειού» σημείωσε ο κ. Τζανακούλης ευχαριστώντας θερμά για την οικονομική τους ενίσχυση, τους δύο μεγάλους χορηγούς, το Pantheon Plaza και την Cosmote συμπληρώνοντας ότι λόγω της γενικότερης κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο δήμος Λαρισαίων χειρίστηκε με χαμηλότερο προϋπολογισμό από προηγούμενες φορές το Φεστιβάλ Πηνειού χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπουν οι εκδηλώσεις και η ποιότητα.
«Καλούμε όλους να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ» δήλωσε ο κ. Τζανακούλης μη παραλείποντας να τονίσει ότι πολλά θέματα έχουν περιβαλλοντική σημασία με αφορμή το Έτος Βιοποικιλότητας. «Είναι σίγουρο ότι η 10η χρονιά θα είναι η κορυφαία χρονιά για το φεστιβάλ και θα είναι το εφαλτήριο για την επόμενη δεκαετία με καλύτερες εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Πηνειού» τόνισε, τέλος, ο δήμαρχος με την παράκληση να σταματήσουν πια οι βανδαλισμού και οι κάθε τύπου καταστροφές στην περιοχή του Πηνειού και να σεβαστούμε όλοι την ομορφιά που μας δίνει το πέρασμα του Πηνειού μέσα από την πόλη, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού.
Ο εκπρόσωπος ενός από τους δύο μεγάλους χορηγούς, του Pantheon Plaza, απευθύνοντας ευχές για κάθε επιτυχία στη διοργάνωση, ανέφερε ότι το Φεστιβάλ Πηνειού είναι ένα σταυροδρόμι τεχνών και ανταλλαγής ιδεών και ότι οι αρχές και οι αντιλήψεις των υπευθύνων του Pantheon Plaza είναι απόλυτα συνυφασμένες με τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ Πηνειού. 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα ενώ σημειώνεται ότι το Opening Party είναι το Σάββατο 12 Ιουνίου και οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 13 Ιουνίου έως τις 19 Ιουνίου. Μουσικές, θεατρικές θα παρουσιάσουν ποικίλα θέματα στους ακροατές και θεατές καλύπτοντας τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών.
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass