ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ

Μουσικός φόρος τιμής στον Στέφαν Λαέτσου

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2010 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
Στη μνήμη του σπουδαίου μουσικού και δασκάλου Στέφαν Λαέτσου ήταν αφιερωμένη η συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Λαρισαίων, που δόθηκε το βράδυ της Κυριακής στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ο Στέφαν Λαέτσου ήταν ένας άνθρωπος που ξεχώρισε για το καλλιτεχνικό του έργο, την αγάπη του για τη μουσική μα πάνω από όλα για την προσωπικότητά του. Στη Λάρισα έγραψε το δικό του κομμάτι μουσικής ιστορίας. Ανέλαβε την τάξη βιολιού και κατόρθωσε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του για την τέχνη τού βιολιού σε δεκάδες παιδιά της πόλης. Οι μαθητές του ήταν εκεί στη συναυλία-αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του. Η Ελεάνα Βλιτσάκη, ο Δημήτρης Καραμανώλης, η Παρασκευή Καραγιάννη, ο Γεώργιος Σιοπούδης, η Ιωάννα Κρίζοβα, η Στέλλα Κρίζοβα, ο Μάρτιν Κριζ, ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος και η Αργυρώ Γιατρουδάκη μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς που συμμετείχαν στη συναυλία, απέδωσαν με τον τρόπο που εκείνοι ξέρουν καλά, τη μουσική, φόρο τιμής στο δάσκαλο που κατόρθωσε όχι απλά να τους διδάξει αλλά να τους κάνει να αγαπήσουν το βιολί. Επί των ημερών του, πρωτοσυστάθηκε από σπουδαστές, σχολή βιολιού η οποία επάνδρωσε τη συμφωνική ορχήστρα με εμφανές αποτέλεσμα την άνοδο του επιπέδου της ορχήστρας, πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα. Στη συναυλία της Κυριακής συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής του ΔΩΛ Απόστολος Αλεξίου, η Ιωάννα Σιοπούδη, η Χαρούλα Σαφαρή, ο Απόστολος Μυτράς, η Αμαρυλλίς Λιάλιου, η Ευδοκία Χώτα, η Γιώτα Στεφανοπούλου, η Αρετή Θεοχαροπούλου, ο Δημήτρης Μπέλλος, η Στέλλα Κοτρώτσιου, η Δέσποινα Λουκίδου, η Θεοδότη Κάρτου και η Νάνσυ Χατζή. Για τη σημαντική προσφορά του μεγάλου βιολιστή Στέφαν Λαέτσου στο μουσικό γίγνεσθαι της Λάρισας, μίλησε πριν από την έναρξη της συναυλίας, ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου κ. Απόστολος Αλεξίου, ο οποίος λίγο αργότερα κάθισε στο πιάνο και απέδωσε adagio του Μπαχ. Συγκινητική ήταν και η ομιλία του μαθητή του αείμνηστου Στέφαν Λαέτσου και εξάρχοντα 1α βιολιά της ορχήστρας εγχόρδων Δημήτρη Καραμανώλη, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στις ικανότητες όσο και στις γνώσεις του επιδέξιου μουσικού που δεν αποχωριζόταν ποτέ το βιολί του.
Τα μέλη της Ορχήστρας Εγχόρδων παρέσυραν το φιλόμουσο κοινό της πόλης σε μουσικά μονοπάτια παρουσιάζοντας, adagio για έγχορδα του S.Barber, «7 Ρουμάνικοι Παραδοσιακοί Χοροί» του B. Bartok, σερενάτα για έγχορδα του E. Elgar, κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων του J.S.Bach και πιάνο κουαρτέτο σε σολ ελάσσονα για βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και πιάνο του W.A.Mozart.
Οι ακροατές στο τέλος της συναυλίας ξέσπασαν σε θερμά χειροκροτήματα ενθουσιασμένοι από το εξαίσιο ακουστικό αποτέλεσμα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass