ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 31ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Έκθεση ζωγραφικής του Στρατή Παπακωνσταντίνου

* Στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2010 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:00
 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Έργα του Αγιώτη ζωγράφου Στρατή Παπακωνσταντίνου θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν όσοι βρεθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Μεταξοχώρι Αγιάς για τις εκδηλώσεις της 31ης Γιορτής Κερασιού.
Ο Στρατής Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αγιά το 1952. Η πολυπλοκότητα του πρασίνου και το φυσικό κάλλος της περιοχής όπου μεγάλωσε επηρέασαν αποφασιστικά τον χαρακτήρα του. Έτσι, από μικρός γνώρισε τον κόσμο της ζωγραφικής μέσα στις πολλές και όμορφες μεταβυζαντινές εκκλησίες και τα ξωκλήσια της Αγιάς. Στα 12 χρόνια του γνωρίστηκε με την Αγιώτισσα ζωγράφο Ελένη Δρόσου που οδήγησε τα πρώτα βήματά του στο λάδι. Έκτοτε, συνέχισε να μελετά τα μεταβυζαντινά έργα και τον διάκοσμο, καθώς και έργα των κλασικών ζωγράφων ενώ, συγχρόνως, ζωγράφιζε δικά του ελεύθερα θέματα.
Στα 18 του χρόνια κατέβηκε στην Αθήνα σαν φοιτητής της Νομικής και γνωρίστηκε με κύκλο μαθητών του Φώτη Κόντογλου δουλεύοντας μαζί τους για 4 – 5 χρόνια, ενώ, συγχρόνως, έκανε σπουδές στο ελεύθερο σχέδιο και το χρώμα σε διάφορα εργαστήρια. Τότε συνεργάστηκε και με την γκαλερί Κώστα Χαριτάκη για περίπου 5 χρόνια. Αργότερα, ανέλαβε δικές του δουλειές, καθώς και τοιχογραφίες εκκλησιών και φορητές εικόνες στη Χίο και στον Πειραιά. Το 1987 οργάνωσε στην Τήνο στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας όπου δίδαξε σαν δάσκαλος για 8 χρόνια και τιμήθηκε γι’ αυτό με ειδικό βραβείο. Ταυτόχρονα, δούλευε όπως πάντα ελεύθερα θέματα με λάδι, αυγοτέμπερα, ακρυλικό, κερί (εγκαυστική) και παστέλ εκθέτοντας σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.
Το έργο του έχει επιρροές από τους ιμπρεσιονιστές, τη λαϊκή και τη μεταβυζαντινή τέχνη. Θέλει με τις ζωηρές, αλλά και αρμονικές χρωματικές παραλλαγές να δώσει μια νότα χαράς και αισιοδοξίας, να υμνήσει τη φύση, τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα των ανθρώπων και να αποδώσει στα θέματά του μια θεατρική εξιδανίκευση όπως αρμόζει σε καθένα εικονιζόμενο πρόσωπο ή αντικείμενο.
Ο Στρατής Παπακωνσταντίνου έχει κάνει 20 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε 17 ομαδικές σε πολλές πόλεις της χώρας μας.
Η έκθεση στο Μεταξοχώρι θα πραγματοποιηθεί στο παλιό Παρθεναγωγείο και νυν Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass