Ανδρέας Βουτσινάς: «Ο δύσκολος»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2010 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:00
«Έφυγε» και ο Αντρέας Βουτσινάς, ο προικισμένος σκηνοθέτης και δάσκαλος, που «άλλαξε» το τοπίο του θεάτρου με τη δυναμική του είσοδο και τις επιτυχίες του.
Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, περιπλανήθηκε σε Γαλλία, έμεινε για μεγάλο διάστημα στην Αμερική, σπούδασε στο Άκτορς - Στούντιο και είχε για συμμαθήτρια τη Μέρλιν Μονρόε.
Συνδέθηκε με την Τζέιν Φόντα και την Αν Μπούκφορντ, έγινε φίλος με τη Φέι Νταναγουέι και μετά επέστρεψε στη Γηραιά Ήπειρο, αφού έκανε μια αξιόλογη καριέρα στον κινηματογράφο και στο θέατρο.
Στη Γαλλία ίδρυσε Δραματική Σχολή και πολλοί διάσημοι Γάλλοι σταρ (Ζαν Ρενό, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντζαντ) υπήρξαν μαθητές του.
Στην Ελλάδα η πρώτη μυθική παράσταση ήταν με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την «Ελένη» του Ευριπίδη, όπου «χάλασε κόσμο». Η επιτυχία ήταν τεράστια και μετά τον ακολουθούσαν μόνο επιτυχίες.
Πέρα από το θέατρο, ασχολήθηκε και με τη «διασκέδαση». Μαζί με τον Κραουνάκη έφεραν ένα νέο τρόπο διασκέδασης και έκανε την Άλκηστη Πρωτοψάλτη από το δωρικό τρόπο εμφάνισης στο απόλυτο θηλυκό στη σκηνή.
Συνεργάστηκα μαζί του στο θέατρο «Αλίκη», στο έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», όπου σηματοδοτούσε την επανένωση τη θεατρική του Δημήτρη και της Αλίκης... μετά από 10 χρόνια χωρισμού. Η συνάντηση ήταν εκρηκτική και οι εντάσεις δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή. Καβγάδες αμφισβήτησης, «ο χορός των ιερών τεράτων». Το έργο ανέβηκε και είχε μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθησε μετά από 2 χρόνια το «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τ. Ουίλιαμς, όχι όμως με μεγάλη επιτυχία, με την Αλίκη και τον Σπυρόπουλο.
Ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος, με προβλήματα, όμως απόλυτα δίκαιος και η συνεργασία μου ήταν άψογη, όπως και η φιλία μετά.
Στη Λάρισα συνεργάστηκε με το «Θεσσαλικό Θέατρο», ανεβάζοντας το «Γυάλινο κόσμο» του Τ. Ουίλιαμς, με την Εύα Κοταμανίδου.
Φοβόταν το θάνατο και εύχομαι να βρει πια οριστικά τη γαλήνη που ποτέ δεν είχε...
Βαγγέλης Κολώνας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass