ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Η ΕΚΘΕΣΗ «11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2028-ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ»

Τα έργα τέχνης μεταφορείς μηνυμάτων ζωής

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2010 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:01
Εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας η έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα «11 Ιουνίου 2028-Μια μέρα μετά την εφηβεία» των δημιουργών Σταμάτη Παπαδήμου και Γιώργου Γεωργακόπουλου τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Εικόνες που σοκάρουν εξέθεσαν στον παρατηρητή την ανησυχία κα τον προβληματισμό για το παιδί του σήμερα και τον έφηβο του 2028 καθώς και για το περιβάλλον στο οποίο θα ζει και θα αναπτύσσεται. Παράλληλα, σημειώνεται ότι με αφορμή τη χθεσινή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες στο χώρο της Πινακοθήκης αιμοδοσία σε κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την υποστήριξη και παρουσία ασθενοφόρου και προσωπικού του «Χαμόγελου του Παιδιού» και το αίμα θα διατεθεί για τις ανάγκες παιδιών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας καθώς και πλήθος κόσμου που ευαισθητοποιήθηκε στο κάλεσμα της τέχνης για προσφορά στο συνάνθρωπο.
Για τη διοργάνωση μίλησαν με συγκίνηση στους παρευρεθέντες ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μάνθος Τζιαστούδης, η συντονίστρια και υπεύθυνη των Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος Θέκλα Παρασκευούδη, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κωνσταντίνος Διαμάντος, η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Μαρία Χατζητάκη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Καραμπάτσας. Όλοι τους με μια φωνή αναφέρθηκαν στην τεράστια σημασία της εθελοντικής διάθεσης, στα σπουδαία κοινωνικά μηνύματα της τέχνης και στη ζωτικής σημασίας πράξη της αιμοδοσίας.
Ακολούθησε προβολή 15λεπτου video της Greenpeace με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και 13λεπτο video από τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθώς και video του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος σχετικά με το αντικείμενο ασχολίας του. Στο τέλος της βραδιάς διανεμήθηκαν αναμνηστικά ευχαριστήρια διπλώματα σε όλους τους εμπλεκομένους και στους αιμοδότες. Σημειώνεται ότι εμπλεκόμενοι φορείς τους οποίους οι εμπνευστές της εκδήλωσης Γιώργος Γεωργακόπουλος και Σταμάτης Παπαδήμους ευχαρίστησαν θερμά είναι οι εξής: «Χαμόγελο του Παιδιού» http://www.hamogelo.gr/Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας(Κέντρο Αιμοδοσίας), Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας http://www.mgl-katsigrasmuseum.gr/, Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος http://www.eop.org.gr/, Νομαρχεία Λάρισας http://www.larissa.gr/, Δήμος Λάρισας http://www.larissa-dimos.gr, Ελληνική Αστυνομία.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass