ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΤΩΝ ΨΑΘΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Άψογη η εμφάνιση του ΚΕΛΕ στην Πράγα

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2010 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:02
Στην ονειρεμένη πόλη της Πράγας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα το «International Ethnic Festival Prague Heart of the Nations, Praha srdce narodu 2010» στο οποίο συμμετείχε το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών-ΚΕΛΕ, εκπροσωπώντας όχι μόνο την πόλη μας άλλα τη χώρα μας. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους θεατές του φεστιβάλ που ήταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι η Πράγα είναι ένας διεθνής τουριστικός προορισμός όσο και στις αποστολές των υπόλοιπων 20 χωρών που συμμετείχαν συνολικά στη διοργάνωση.
Μέσα από ένα ζωντανό πρόγραμμα χορών της Μακεδονίας και της Ανατολικής Ρωμυλίας το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών έδωσε με την εμφάνισή του το στίγμα μιας ζωντανής Ελλάδας, μιας χώρας που υπηρετεί με αγάπη τον πολιτισμό και την ιστορία της κόντρα σε όλα όσα της συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Με τη δυναμική του παρουσία, το ΚΕΛΕ, με τη ζωντάνια και τον αυθορμητισμό του κατάφερε μέσα από τις αξιοσημείωτες χορευτικές του επιδόσεις να αποσπάσει το θερμότατο χειροκρότημα των ντόπιων αλλά και το ενδιαφέρον των τουριστών από τη χώρα στην οποία βρισκόταν και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μας μέσα από τις μελωδίες που σε άψογη εκτέλεση άκουγαν από την κομπανία των Ψαθάδων από τη Νάουσα.
Οι Τσέχοι αλλά και οι διοργανωτές του φεστιβάλ έμειναν άφωνοι από το πάθος, το μεράκι και την ενέργεια των χορευτών συγχαίροντας συνεχώς τους δασκάλους για το έργο τους και αφήνοντας ανοιχτή πρόσκληση για μελλοντική συμμετοχή.
Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών με τη σειρά του ευχαρίστησε τους υπευθύνους της διοργάνωσης για την άψογη φιλοξενία τους καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ τόσο σε επίπεδο διαμονής όσο και σε επίπεδο τεχνικών παροχών (προβών, ηχητικών δοκιμών κλπ).
Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πράγα το ΚΕΛΕ είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει όλες τις ομορφιές της πόλης της Πράγας μέσα από μια σειρά ξεναγήσεων αλλά και να επισκεφθεί μια από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της, το Κάρλοβι Βάρι. Επίσης κατά την επιστροφή του βρέθηκε σε μια δεύτερη πανέμορφη πόλη της Ευρώπης, τη Βουδαπέστη, ολοκληρώνοντας έτσι ένα ταξίδι γεμάτο με υπέροχες εικόνες, πλούσια συναισθήματα και απαράμιλλες εμπειρίες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass