ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΟΨΕΙΣ» ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΚΩΜΩΔΙΑ

Αύριο η «Απαγωγή της Σμαράγδως»

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2010 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:03
Την ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Μ. Κουνελάκη «Η απαγωγή της Σμαράγδως», πρόκειται να παρουσιάσει το Θέατρο «Όψεις» στην καλοκαιρινή του περιοδεία, στην οποία πρωταγωνιστούν ο δημοφιλής ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, η Ελένη Τζαγκαράκη, ο Παύλος Βησσαρίου και η Βάσω Μακρή.
Το συγκεκριμένο έργο γράφτηκε το 1944 και είναι ένα από τα σημαντικότερα ηθογραφικά κείμενα της μεταπολεμικής Ελλάδας. Το έργο εξελίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη όπου ζει μια ηλικιωμένη γυναίκα, η Κόνα Σμαράγδω με τα παιδιά της που τη θεωρούν βάρος και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη φροντίδα της, στέλνοντάς της ο ένας στον άλλον, μέχρι που διαδίδεται ότι έχει κρυμμένα φλουριά, λίρες και ένα πολύτιμο σμαράγδι. Τότε αρχίζουν οι καβγάδες ανάμεσα στα παιδιά της για το ποιος θα την πρωτοπάρει στο σπίτι του. Μέχρι και στην απαγωγή φτάνουν. Η ανθρώπινη απληστία, το οικονομικό συμφέρον, η εξάρτηση των παιδιών από τους γονείς και το αντίστροφο είναι οι καταστάσεις όπου ο Μ. Κουνελάκης σατιρίζει τα ήθη την υποκρισία της εποχής και το πάθος της φιλαργυρίας, την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα.
Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση με πλούσια σκηνικά- κοστούμια εποχής- μουσική, τραγούδια, ατμοσφαιρική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες.
Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί αύριο Τρίτη, και θα πραγματοποιηθούν πέντε παραστάσεις στης 23-24-25-26, στην ανακαινισμένη σκηνή του υπαίθριου χώρου του Θεάτρου «Όψεις». Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ μαθητικά-φοιτητικά. Πληροφορίες-κρατήσεις Γαρδικίου 8, τηλ. 24410-80971/
Η συγκεκριμένη παράσταση θα περιοδεύσει σε πόλεις και Δήμους όλης της χώρας.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου, σκηνικά: Δήμητρα Γιοβάνη, Παύλος Βησσαρίου, κοστούμια: Βασιλική Μακρή, βοηθός σκηνοθέτη-Δήμητρα Σιάχου, αφίσες-έντυπα-εργαστήριο «θαυματρόπιο», ήχος-φώτα Έλενα Σιώκου, Σπύρος Χρυσικόπουλος, ηλεκτρολόγος σκηνής-Κώστας Μεσιακάρης, φροντιστήριο σκηνής-Κατερίνα Ασιοπούλου, οργάνωση παραγωγής: Δημιουργική Ομάδα Θεάτρου «Οψεις»
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πασχάλης Τσαρούχας, Παύλος Βησσαρίου, Ελένη Τζαγκαράκη, Βασιλική Μακρή, Βασίλης Καρμίρης, Εύα Βλαχάκου, Ειρήνη Κοταρέλα, Ανδρέας Ζυγογιάννης, Κώστας Βαρσάμης, Βάσω Βαλαράκου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass