ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Συναυλία σήμερα στην Ελασσόνα

* Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:03
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελασσόνας(ΚΕΔΕ), θέλοντας να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, διοργανώνει μια όμορφη βραδιά στη νέα πλατεία της Ελασσόνας (έναντι του Δημαρχείου), με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας, της Φιλαρμονικής και της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας.
Η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στη νέα πλατεία της Ελασσόνας (έναντι του Δημαρχείου), θα περιλαμβάνει κομμάτια από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, όπως Θεοδωράκης, Χατζηδάκις, Πλέσσας, Ξαρχάκος, κ.ά.).
Τη Μικτή Χορωδία Ελασσόνας θα διευθύνει ο μαέστρος κ. Χρήστος Μπαλανίκας, με σολίστες την κ. Πένυ Αγοράστη - Παλιούρα και τον κ. Δημήτρη Τσιαβέ, ενώ τη Φιλαρμονική και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής θα διευθύνει ο αρχιμουσικός κ. Δημ. Τσιαβές και στο τραγούδι θα είναι ο κ. Γιώργος Λάμπρου.
Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του καλοκαιρινού ηλιοστάσιου - με πρωτοβουλία του Γάλλου τότε υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και σε συνεργασία με τον Δήμο του Παρισιού, γιορτάζεται η Ημέρα της Μουσικής. Η Γιορτή της Μουσικής είναι πλέον ένας θεσμός που από το 1985 εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα, με τον ίδιο σκοπό και με τους ίδιους κανόνες. Η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή.
Στην «Γιορτή της Μουσικής», ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κάθε είδους, κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν στις 21 Ιουνίου αφιλοκερδώς χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, jazz, hip-hop, rock μέχρι και την παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα όλες δωρεάν για το κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών είναι προσφορά των υποστηρικτών της Γιορτής. Άλλωστε, η Γιορτή της Μουσικής ανήκει στους μουσικούς αλλά ανήκει εξίσου στα εκατομμύρια πολιτών όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων. Από μία απλή γιορτή στο Παρίσι το 1982, έφτασε να είναι σήμερα μια γιορτή ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό γεγονός που διεξάγεται σε περισσότερες από 22 χώρες από την Ιρλανδία έως το Καζακστάν, και τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι κάθε χρόνο στη Γαλλία γίνονται περισσότερες από 12.000 εκδηλώσεις! Συνολικά, καταγράφονται περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις στην Ευρώπη αναδεικνύοντάς τη στην μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass