ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Δ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΓΙΑΣ

Γνώση μέσα από την ψυχαγωγία

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2009 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
 
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Η περσινή πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγιάς να οργανώσει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης συνεχίζεται και φέτος, καθώς βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα παιδιά του Δημοτικού. Η πρόεδρος της Βιβλιοθήκης και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη δήλωσε γι’ αυτήν την προσπάθεια τα εξής: «Προσφέραμε το περασμένο καλοκαίρι στους μικρούς μας φίλους έναν εναλλακτικό τρόπο απασχόλησης την περίοδο των διακοπών με σύντροφο το παιχνίδι, τη δημιουργία, τις κατασκευές, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, το χορό, ώστε τα παιδιά μέσα από ευχάριστες θεματικές ενότητες να καλλιεργήσουν το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, να αναπτύξουν τη φαντασία, την αυτοπεποίθηση και να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον. Φέτος μάλιστα, εντάξαμε στο πλαίσιο αυτών πάλι των δραστηριοτήτων και άλλες ενότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποχτήσουν χρήσιμες πληροφορίες για την προσωπική τους ασφάλεια με θέμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους». Συγκεκριμένα την προηγούμενη Παρασκευή, στον όμορφο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αντωνίων που φιλοξενεί αυτές τις δραστηριότητές μας, ο παιδίατρος κ. Χαράλαμπος Κοτίδης ενημέρωσε τα παιδιά για θέματα προσωπικής ασφάλειας, για τους τρόπους προφύλαξής τους από τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο σπίτι και το σχολείο. Τα παιδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν ταινία για το θέμα και στη συνέχεια, αφού ζωγράφισαν «επικίνδυνες σκηνές», συζήτησαν, προβληματίστηκαν και πρότειναν συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσουν για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και των γύρω τους. Αυτή την Παρασκευή η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει προγραμματίσει ενημέρωση των παιδιών για την ασφάλειά τους στο νερό (θάλασσα, πισίνα) από την αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών κ. Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη, καθώς η χώρα μας, παρότι θαλασσινή, έχει μεγάλο αριθμό πνιγμών τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλούμε όλα τα παιδιά από την περιοχή της Αγιάς, και όχι μόνο, να έρθουν στην όμορφη παρέα μας, ώστε να γεμίσουν το καλάθι των καλοκαιρινών τους στιγμών με περισσότερες γλυκές αναμνήσεις και χρήσιμες γνώσεις».
Επίσης, τα πολιτιστικά δρώμενα στην Αγιά συνεχίζονται, όπως και όλες τις προηγούμενες Παρασκευές, στην εξέδρα της Κεντρικής πλατείας της πόλης. Αυτήν την Παρασκευή, λοιπόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδώσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, στις 9 το βράδυ η μπάντα «Ρίσκο» θα ψυχαγωγήσει τον κόσμο με ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα στο οποίο δυσκολεύεσαι να βάλεις «ταμπέλα», ωστόσο ακούγοντάς τους χορεύεις και ταξιδεύεις στη μουσική. Παρουσιάζουν κομμάτια γνωστά της ελληνικής και ξένης Rock σκηνής σε ένα πολύχρωμο ηχητικό κολάζ. Τα δυνατά τους όπλα, οι συνθέσεις τους, το setlist διασκευών, καθώς και η σκηνική τους παρουσία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μουσικό μίγμα που υπόσχεται να απογειώσει τους θεατές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass