ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τα τοπία της Μαρίας Παναγιώτου

* Μια μεγάλη σειρά ελαιογραφιών της όπου η ομορφιά της φύσης έχει το λόγο

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2009 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:12
Σ΄ ένα ονειρικό ταξίδι στις πανέμορφες περιοχές της κεντρο – ανατολικής Εύβοιας και στις μαγευτικές παραλίες της μας οδηγεί με τον χρωστήρα της η Λαρισαία ζωγράφος Μαρία Παναγιώτου. Σε μια μεγάλη σειρά ελαιογραφιών της που παρουσιάζει στην γκαλερί «9» του Αλιβερίου ολόκληρο τον Αύγουστο, η Μαρία Παναγιώτου μας δίνει ένα θαυμαστό πανόραμα των φυσικών καλλονών της περιοχής αυτής, όπου βρίσκεται ο τόπος καταγωγής της κι όπου περνάει η ζωγράφος τα καλοκαίρια της. Με μια ιδιαίτερη ευαισθησία απεικονίζει βουνά, ακρογιαλιές, δέντρα και σπίτια, με μια φυσικότητα που δίνει στον φιλότεχνο τη δυνατότητα να βυθιστεί στο μεγαλείο της φύσης, έστω κι αν δεν έχει επισκεφτεί ποτέ του αυτή την περιοχή.
Η Μαρία Παναγιώτου αποδεικνύει έτσι τις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία της ως τοπιογράφος εξαιρετικής ευαισθησίας με ευρύτατη χρωματική γκάμα και ευφάνταστη επινοητικότητα στη λεπτομέρεια.
Μετά τη συγκλονιστική σειρά των πινάκων της, εμπνευσμένων από τις τραγικές στιγμές που βίωσε με τις πυρκαγιές η περιοχή της Πελοποννήσου και της αρχαίας Ολυμπίας, και που παρουσίασε σε έκθεσή της το χειμώνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας, η Λαρισαία ζωγράφος επανέρχεται με τους νέους πίνακές της να δώσει τώρα την ομορφιά της φύσης και της ζωής. Μετά την καταστροφή η αναγέννηση. Μετά τα σκληρά χρωματικά κοντράστ και τους δραματικούς τόνους των προσωπογραφιών της, η ηρεμία και η γλυκύτητα ενός τοπίου που η ομορφιά του δεν έχει αρχή και τέλος.
Σαν μουσικές παραλλαγές σ’ ένα θέμα που φαίνεται να κρατάει αιχμάλωτη τη ζωγράφο, η Μαρία Παναγιώτου καταπιάνεται με τα τοπία της Εύβοιας σχεδόν με στοργή, τρυφερότητα και συγκινητική αφοσίωση καθώς τη δένουν με τα τοπία αυτά παιδικές αναμνήσεις και δεσμοί αίματος που έχουν σχέση με τη γενέτειρα του πατέρα της. Έτσι συναισθήματα και χρώματα πετυχαίνουν, χάρη στον χρωστήρα της Παναγιώτου, έναν απαράμιλλο συγκερασμό σπάνιας ευστοχίας Το εικαστικό αποτέλεσμα δίνει και το μέτρο της εξελικτικής πορείας αυτής της ευαίσθητης καλλιτέχνιδας, που κάθε νέα δουλειά της βγαίνει καλύτερη από την προηγούμενη.
Ας ελπίσουμε ότι στη νέα εικαστική περίοδο θα δούμε και στη Λάρισα την καινούρια αυτή δουλειά της Μαρίας Παναγιώτου.
Ν. Ν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass