ΣΤΟ 20ό ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2009 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:32
Στις 11 Οκτωβρίου, στη φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας δίνει για μια ακόμη φορά ενεργά το παρών στη πολιτιστική και πνευματική ζωή της πόλης μέσα από το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ που συνδιοργανώνει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και με την υποστήριξη του ΤΕΕ Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας. Η Ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας και ο μαέστρος της κ. Χρήστος Κτιστάκης προσκαλούν το φιλόμουσο κοινό σ’ ένα χορωδιακό μουσικό ταξίδι με τραγούδια που θα ερμηνεύσουν εξαιρετικές χορωδίες. Μια από αυτές είναι η Ανδρική Χορωδία Υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας.
Το 1964 η Εμπορική Τράπεζα, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της για ενεργό συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, δημιούργησε Ανδρική Χορωδία από υπαλλήλους της Τράπεζας. Από τις πρώτες εμφανίσεις της διακρίθηκε για την ποιότητα των παραστάσεών της, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίστηκε το γεγονός ότι ένας μεγάλος οικονομικός οργανισμός, όπως είναι η Εμπορική Τράπεζα, μπορεί, παράλληλα με το κύριο έργο του, να προσφέρει στον πολιτισμό.
Το 1965 η Χορωδία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό συμμετέχοντας στον Διεθνή Πολυφωνικό Διαγωνισμό Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας. Από τότε έχει συμμετάσχει στα μεγαλύτερα χορωδιακά φεστιβάλ της Ευρώπης. Πολλές είναι και οι εμφανίσεις της στην ευρωπαϊκή τηλεόραση (ιταλική, γερμανική, αγγλική, γαλλική, βελγική και ελβετική). Η Χορωδία, μέχρι σήμερα, έχει δώσει πάνω από 950 συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας εξυπηρετώντας συχνά και κοινωφελείς σκοπούς. Το Μάρτιο του 2000 εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Έχει συνεργαστεί με την ελληνική και Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις ορχήστρες της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων, κ.ά. Σαν ιδρυτικό μέλος της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, έχει συνεργαστεί, με τις περισσότερες ελληνικές χορωδίες. Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει κοσμική και θρησκευτική μουσική από τη Βυζαντινή εποχή και το Μεσαίωνα μέχρι και πρώτες εκτελέσεις Συγχρόνων Συνθετών.
Διακρίσεις
Α' Βραβείο Παγκόσμιου Μουσικού Φεστιβάλ Llangollen Μεγάλης Βρετανίας (1977)
Β' Βραβείο Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών στο Arezzo της Ιταλίας (1971)
Γ' Βραβείο Παγκόσμιου Μουσικού Φεστιβάλ Llangollen Μεγάλης Βρετανίας (1975)
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χορωδίας είναι ο κ. Σταύρος Μπερής.
Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Λάρισας είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς που τον τιμούν κάθε φορά με τη παρουσία τους υψηλού επιπέδου χορωδίες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Στην καθιέρωση του θεσμού και στο να γίνει η Λάρισα κέντρο της χορωδιακής μουσικής έχουν συμβάλλει και βοηθήσει με ποικίλους τρόπους ο Δήμος Λαρισαίων, η ΔΕΥΑΛ και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass