ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

«Ο λύκος και η μαμά»

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2009 1:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:19
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια μαμά κατσίκα που ζούσε με το μικρό κατσικάκι της. Κάθε πρωί το ξυπνούσε με τραγούδια και το έστελνε σχολείο. Και περιμένοντάς το να γυρίσει, άνοιγε το παράθυρο του σπιτιού τους για να μπουν οι ζεστές ηλιαχτίδες και να φωτίσουν το σπίτι τους.
Όλα κυλούσαν ήρεμα ώσπου... μια μέρα ένα κατάμαυρο σύννεφο έκρυψε τον ήλιο και η σκιά του λύκου με τα σουβλερά δόντια κάλυψε το παράθυρο. Πριν προλάβει να αντιδράσει η μαμά κατσίκα, ο λύκος όρμηξε μέσα και την άρπαξε. «Τι υπέροχο γεύμα!», σκεφτόταν, καθώς την οδηγούσε στη φωλιά του.
Όμως εκείνη ζητά βοήθεια από τα σύννεφα και τις πεταλούδες, από την αύρα και τις μέλισσες αλλά και από την παντοδύναμη θάλασσα, για να μεταφέρουν στο μικρό της την αγάπη και τις ελπίδες της, τα χάδια και τα όνειρά της. Η μαμά κατσίκα μεταμορφώνεται συνέχεια, ώσπου γίνεται τελείως διάφανη και αφήνει το λύκο να την ψάχνει ακόμη ανάμεσα στα αγριολούλουδα του δάσους.
Η συγγραφέας Κατερίνα Αναγνώστου γράφει με ιδιαίτερη ευαισθησία ένα τολμηρό και συνάμα τρυφερό παραμύθι, που μιλά για τη μητρική αγάπη, και συγχρόνως χειρίζεται ένα δύσκολο θέμα αυτό της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου. Την έκδοση συμπληρώνουν με μοναδικό τρόπο οι ζωγραφιές της Διατσέντας Παρίση. Το βιβλίο, που εντάσσεται στη σειρά των «Ελληνικών Γραμμάτων», «Ιστορίες που Αγαπώ» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών.
Κατερίνα Αναγνώστου
«Γεννήθηκε κοντά σε ένα παράθυρο, κάποιο φθινόπωρο που η γλάστρα με το βασιλικό δεν έλεγε να μαραθεί κι όλο βλάσταινε περιμένοντάς με! Κάποια στιγμή όσο μεγάλωνα, ένιωθα η παιδική λογοτεχνία να με συναρπάζει με το ίδιο πάθος όπως τότε που ήμουν παιδί.
Άρχισα έτσι να γράφω τα δικά μου βιβλία για να περνάω καλύτερα. Για αυτό λέω συχνά ότι «Ένα βιβλίο νύχτα μέρα τη φοβέρα κάνει πέρα!». Είμαι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, στα οποία έχω διακριθεί αρκετές φορές.
Τα παραμύθια που γράφω τα διαβάζω πρώτα στον εννιάχρονο γιο μου, που είναι ειλικρινής και απαιτητικός ακροατής. Αγαπώ τα παιδιά και αναζητώ φίλους μέσα από τα βιβλία μου.
Έχω γράψει δεκαέξι βιβλία και έχω φυτέψει άλλα τόσα δέντρα για να αναπληρώσω ό,τι χάνεται από τη φύση, έπειτα από κάθε έκδοση βιβλίου μου».
Η Διατσέντα Παρίση γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (Σχολή Βακαλό). Μετά την αποφοίτησή της χορηγείται υποτροφία από τον Παναγιώτη Τέτση, για περαιτέρω σπουδές στη ζωγραφική.
Από το 1979 εικονογραφεί βιβλία για παιδιά, με πρώτο βιβλίο «Ο Φωκίων ήταν ελάφι», εκδ. Καστανιώτη. Από το 1985 σκηνογραφεί και εικονογραφεί παιδικές εκπομπές και κουκλοθέατρο στην κρατική και στην ιδιωτική τηλεόραση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass