ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡ. ΛΕΝΟΥΤΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Δ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ

Έργα για φλάουτο και πιάνο

* Στο Αrt Deco

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2009 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Συναυλία κλασικής μουσικής, με τους Χρήστο Λενούτσο στο πιάνο και Δημήτρη Φωτόπουλο στο φλάουτο, πραγματοποιεί μεθαύριο Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο Art Deco, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χάρτα του Πολιτισμού.
Το πρόγραμμα διάρκειας 50 λεπτών, περιλαμβάνει έργα για φλάουτο και πιάνο αποκλειστικά Ελλήνων συνθετών. Θα παρουσιαστούν έργα των Δημήτρη Μιχαηλίδη, Ευάγγελου Κοκκόρη, Μιχάλη Τραυλού και Χρήστου Σαμαρά.
 
Χρήστος Λενούτσος
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη και Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά.
Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου μαθητεύοντας κοντα στους διάσημους δασκάλους και σολίστ Doris Wolf-Blumauer και Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο «Magister der Kuenste (Master of Art)».
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο «Ελένη Μυκονίου» από την Ακαδημία Αθηνών.
Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ», του υπουργείου «Επιστημών και Ερευνών Αυστρίας», καθως και του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».
Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία. Επίσης έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη συμφωνική ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με τη συμφωνική ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με τη συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου- Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.
Διδάσκει πιάνο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης καθώς και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
 
Δημήτρης Φωτόπουλος
Μια πολύχρονη παρουσία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, που καλύπτει όλα τα φάσματα δραστηριότητας: ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου, πολυάριθμες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις (Κρατική, Ιδιωτική τηλεόραση και ραδιόφωνο), 3 δίσκους και πολλές δισκογραφικές συμμετοχές. Μέλος των συνόλων Ελληνικό Τρίο, Non legato, Τρίσημον, Αιολικές νύξεις, Τετρακτύς καθώς και των Duos με Πιάνο (Χρ. Λενούτσος) και με Άρπα (Ιλεάνα Κρουτσέρου), εμφανίστηκε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καθώς και σε Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουζμπεκιστάν, Τσεχία. Ως σολίστ συνέπραξε με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., το Ensemble Μ.Cl.Chevalier, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα «Εναρμόνια» και την «Αθηναϊκή Συμφωνιέτα». Είναι Διπλωματούχος του Ωδείου Αθηνών (τάξη φλάουτου U.Rutiman και Ανώτερων Θεωρητικών Μ.Παλλάντιου), ενώ μαθήτευσε κοντά στους Ida Ribera και Alain Marion. Διδάσκει Φλάουτο και Μουσική Δωματίου στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Αθηνών, στο Ωδείο Φ.Νάκας και στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Μουσικής (Ελληνικό τμήμα της Ounesco). Εμπνευστής, ιδρυτής, και μέλος της οργανωτικής ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Φλάουτου «Ημέρες Πλαγίαυλου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass