ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ «ΛΟΓΩ ΦΑΤΣΑΣ» ΣΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ»

Οι εμπειρίες παρελθόντος «δείχνουν» το μέλλον

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2009 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:24
Της Κανέλας Κοπάνου
Με μια διαπραγμάτευση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το βαθιά υπαρξιακό έργο του Γιώργου Διαλεγμένου με τον τίτλο «Λόγω Φάτσας» που ανεβάζει το Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας έκανε χθες την πρεμιέρα του σε μια παράσταση που κατακλύστηκε από κόσμο. Το θεατρόφιλο κοινό βρέθηκε στο φιλόξενο καθιστικό του σπιτιού μιας παλαίμαχης ηθοποιού και της γεροντοκόρης αδελφής της, οι οποίες ένα κρύο βράδυ του Δεκέμβρη επικεντρώνουν με σοβαρότητα αλλά και έξυπνο χιούμορ τη συζήτησή τους σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ζωή και το θάνατο. Μέσα από αστείους και συγκινητικούς διαλόγους οι δύο πρωταγωνίστριες, Άννα Πολυτίμου και Ελεάνα Απέργη παρουσιάζουν με τρυφερό τρόπο μέσα από τη γραφή του Γ. Διαλεγμένου καθημερινά κομμάτια της ζωής. «Ακροατής» και «μέλος» της οικογένειας ο ζωηρός γάτος τους.
Στην εξέλιξη του έργου το σκηνικό υποδέχεται έναν φιλόδοξο σκηνοθέτη, τον Άγιο Βασίλη και μια γαλοπούλα, που μπλέκονται μεταξύ τους με αφορμή το γύρισμα ενός τηλεοπτικού σποτ, που όμως δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Στο γλυκόπικρο «Λόγω Φάτσας» ο Γιώργος Διαλεγμένος θέτει σε τροχιά σύγκρουσης, το παρελθόν, το οποίο παρουσιάζεται ως η μόνη ζωή που αληθινά υπάρχει, με το απειλητικό και αδιαμόρφωτο χάος του σήμερα. Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, και γνωρίζοντας καλά ότι το ενδεχόμενο μιας έκρηξης δημιουργεί μεγαλύτερες εντάσεις από αυτή καθ’ αυτή την έκρηξη, ο συγγραφέας με όχημα το χιούμορ, διατηρεί, μέχρι το τέλος του έργου, τους ήρωες του σε κατάσταση βρασμού και απαλλάσσει θύματα και θύτες ως «σε πλήρη σύγχυση αθώους».
Το έργο σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κομνηνός. Πρωταγωνιστούν η Ελεάνα Απέργη, απ’ τους πρωταγωνιστές του Κ.Θ.Β.Ε. για μεγάλο χρονικό διάστημα που επανεμφανίζεται στη σκηνή ύστερα από αρκετά χρόνια, η Άννα Πολυτίμου, ο Μανώλης Δεστούνης, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος και η Χαρά Τσιώλη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Λυντζέρη και οι φωτισμοί του Μάκη Παπατριανταφύλλου. Διατηρώντας την παράδοση να παρακολουθεί τις πρεμιέρες των έργων του ο γνωστός συγγραφέας του «Λόγω Φάτσας» Γιώργος Διαλεγμένος παρακολούθησε με τον δικό του διακριτικό τρόπο την παράσταση ανάμεσα στους Λαρισαίους θεατές .
Στην πρεμιέρα της παράστασης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, οι αντιδήμαρχοι κ. Σπύρος Μπαρμπούτης και Χρ. Κέλλας, η πρόεδρος του Θ.Θ. κ. Μαρία Αγραφιώτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άκυς Μητσούλης και η εκδότης – διευθυντής της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου. Για τις παραστάσεις ισχύουν τα εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια Ο.Γ.Α. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο ταμείο του «Θεάτρου του Μύλου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass