ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καρναβάλια με κέφι και χορό

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2009 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:27
Σε λάτιν ρυθμούς χόρεψαν χθες τα μέλη των Λεσχών Πολιτισμού στο αποκριάτικο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο». Μαθητές και οι δάσκαλοι των εργαστηρίων διασκέδασαν με Salsa Marengue, Cha-Cha-Cha, Samba και Mambo. Ακόμα, ο Τιριτόμπα και το Μουσείο Κούκλας «χάρισε» στους μικρούς φίλους του ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της Αποκριάς, με την κατασκευή κολομπίνων και πιερότων. Σε όλους τους μικρούς καρναβαλιστές δόθηκαν ονομαστικοί έπαινοι συμμετοχής για την κατασκευή αποκριάτικης μάσκας και αποκριάτικης κούκλας, αλλά και πλούσια δώρα.Παράλληλα, μία μεγάλη φωτιά άναψαν χθες τα μέλη και οι φίλοι της Εξωραϊστικής Λέσχης Φιλιππούπολης και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Λαρισαίων στη συνοικία της Λάρισας. Οι παρευρισκόμενοι πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ με χορό και νόστιμα εδέσματα γύρω από τη φωτιά.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Σήμερα πάρτι μασκέ σε καφέ και μπαρ της πόλης. Αύριο Σάββατο: (Κεντρική Πλατεία 7:00 μ.μ.) Διαγωνισμός Χορού και Παντομίμας. Απονομή βραβείων του διαγωνισμού Ζωγραφικής. Πάρτι από τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών «Rattlesnake» στο Woodstock, με τη ροκ μπάντα «High Speed». Κυριακή 1 Μαρτίου ο Δήμος Τυρνάβου και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, συνδιοργανώνουν τη συναυλία που θα ανοίξει το φετινό Τυρναβίτικο Καρναβάλι. Τα «Κίτρινα Ποδήλατα», το νεανικό μουσικό συγκρότημα που έχει εντυπωσιάσει με τις επιτυχίες και τη δυναμική του παρουσία στη σκηνή, θα είναι στον Τύρναβο στις 3 το μεσημέρι, στην Κεντρική πλατεία Τυρνάβου για να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στο τρελό, αποκριάτικο κέφι που θα ακολουθήσει…Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου διανέμει δωρεάν εμφιαλωμένο κρασί στην είσοδο της πόλης. Γέφυρα Τυρνάβου, (4:00 μ.μ.). Η Μεγάλη Παρέλαση, (6:00 μ.μ.). Χιλάδες μασκαρεμένοι κατακλύζουν τους δρόμους της πόλης για να ενωθούν και να σκορπίσουν τη χαρά και το κέφι στη Μεγάλη Παρέλαση! Χορέψτε και διασκεδάστε μαζί τους...
Το Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στην Κεντρική πλατεία συνοδεύεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον τυρναβίτικο ουρανό χαρίζοντας φαντασμαγορικό θέαμα με φως, ήχο και χρώμα. Μουσική βραδιά στην «Οδό Ονείρων» με τους Γιολάντα Δαναού, Σαμόλαδο Θανάση, Γιάννη Ανδρακάκο.
Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου το παραδοσιακό έθιμο του «Μπουρανί» αναβιώνει στο φυσικό του χώρο, τον Προφήτη Ηλία, με αυθεντικό τρόπο από παλιούς και νέους Μπουρανίτες, με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων. (11:00 π.μ.) Συνδυάστε το πέταγμα του χαρταετού με μια γεύση από τα δρώμενα της ημέρας. Ο Δήμος Τυρνάβου προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, χαλβά και ελιές. Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου διανέμει δωρεάν τσίπουρο και ούζο στην είσοδο της πόλης, (11:30 π.μ. - 12:30 π.μ.). Αναβίωση τυρναβίτικων εθίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην Κεντρική πλατεία και για τη διαφορετική «γεύση της ημέρας, μια βόλτα στα τσιπουράδικα και στις ταβέρνες της Πλατείας Αγοράς και της πόλης.
Καθαρά Δευτέρα και στα Δ.Δ. Αργυροπουλίου, Δαμασίου, Δένδρων και Πλατανουλίων. Άφθονο κέφι με λαϊκή ορχήστρα και διανομή νηστίσιμων εδεσμάτων. O DJ που θα επιμελείται τη μουσική την Κυριακή των Απόκρεων και την Καθαρά Δευτέρα είναι ο Νίκος Συνάπαλος.
ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΑΝΤΙΧΑΣΙΩΝ
Σήμερα στις 5:00 μ.μ. θα γίνει αποκριάτικος παιδικός χορός στην καφετέρια «ΚΙΟΝ». Στις 8:00 μ.μ. άναμμα φωτιάς στην κάτω πλατεία. Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 4:00 μ.μ. καρναβάλι στην κεντρική πλατεία. Άναμμα φωτιάς - κρασί - δημοτική ορχήστρα. Την Καθαρά Δευτέρα στον «Προφήτη Ηλία» φασολάδα - κρασί - ρέγγα - δημοτική ορχήστρα.
ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Αναβίωση του εθίμου της φωτιάς σήμερα στο Δ.Δ. Βρυοτόπου στις 7 μ.μ. Την Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, με τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος των ενηλίκων του Π.Ο.Δ.Α. Παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν και στα Δ.Δ. Δελερίων, Ροδιάς και Βρυοτόπου. Η παραδοσιακή φασολάδα και πλήθος εδεσμάτων θα διανέμονται δωρεάν στους κατοίκους του τόπου μας, αλλά και στους επισκέπτες της γιορτής. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετέχει δημοτική - λαϊκή ορχήστρα.
ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην επαρχία Φαρσάλων θα λάβουν χώρα από τους δήμους διάφορες καρναβαλικές εκδηλώσεις, βασιζόμενες στα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Ο Δήμος Φαρσάλων σήμερα στις 7 μ.μ. καλεί τους δημότες στον πεζόδρομο της οδού Πατρόκλου για ένα ξεφάντωμα με χορεύτριες και χορευτές από τη Βραζιλία, ξυλοπόδαρους, κλόουν και ταχυδακτυλουργούς. Αν ο καιρός δεν το επιτρέψει η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Φαρσάλων για την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία του Δ.Δ. Βρυσιών στις 11 π.μ., με παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και με τη συμμετοχή λαϊκοδημοτικής ορχήστρας.
Την ίδια ημέρα ο Δήμος Ναρθακίου καλεί τον κόσμο να γιορτάσει στην τοποθεσία «Πλατάνα» ή στην κεντρική πλατεία του Ναρθακίου (αν ο καιρός δεν το επιτρέψει) σε μια εκδήλωση με νηστίσιμα εδέσματα, φασολάδα, χαλβά και άφθονο κρασί. Συμμετέχουν λαϊκοδημοτική ορχήστρα και χορευτικά συγκροτήματα.
Στο Δήμο Ενιπέα την Καθαρά Δευτέρα στο «Χτούρι» Υπέρειας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση με ζωντανή ορχήστρα, φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, άφθονο κρασί και πέταγμα αετού.
Στο Δήμο Πολυδάμαντα δεν έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις στο διήμερο της Αποκριάς.
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώνουν εκδηλώσεις:
Σήμερα 17.30 αποκριάτικο πάρτι στο Hotel Platamon Palace Κλόουν, ξυλοπόδαροι θα διασκεδάσουν τα παιδιά και όχι μόνο! Κυριακή 1 Μαρτίου: 17.30 αποκριάτικη παρέλαση στον παραλιακό δρόμο, 19.00 παραδοσιακά τραγούδια και χοροί, 19.30 άναμμα της Τσαγκάλας και το γλέντι συνεχίζεται. Καθαρά Δευτέρα, 11.30, στην πλατεία της εκκλησίας: Προσφορά σαρακοστιανών εδεσμάτων (λαγάνα, φασολάδα, τουρσί, ελιές, χαλβά και άφθονο κρασί). Πέταγμα και διαγωνισμό χαρταετών στην παραλία.
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Πλατυκάμπου είναι οι εξής: Σήμερα στη Γλαύκη 7 μ.μ.παιδικο πάρτι μασκέ, 8:30 μ.μ. πάρτι ενηλίκων στην καφετέρια του Ευ. Υφαντή, στη Χάλκη στις 4 μ.μ. παιδικό πάρτι μασκέ, στις 9:30 μ.μ. πάρτι ενηλίκων στην καφετέρια «Όγχηστος». Την Κυριακή, στα χωριά Μελία, Αναγέννηση, Μόδεστο, Πλατύκαμπο, Γλαύκη (8:30 μ.μ.), Μελισσοχώρι (7 μ.μ.), Ομορφοχώρι (7:30 μ.μ.), Γαλήνη (7:30 μ.μ.) και Ελευθέριο (7:30 μ.μ.) θα γίνει άναμμα φωτιάς, με χορό, τραγούδι, εδέσματα και γλέντι. Την Καθαρά Δευτέρα θα προσφερθεί φασολάδα και σαρακοστιανά στο Δημοτικό Σχολείο Γλαύκης (αναβίωση εθίμου Μπουρανί), με την ορχήστρα Σούλας Δέλλιου, στον Πλατύκαμπο με την ορχηστή του Καραβιδέ, στη Χάλκη, στο Μελισσοχώρι, στο Ομορφοχώρι, στην Γαλήνη και το Ελευθέριο
ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ
Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα διοργανώνεται πάρτι μασκέ για τους μικρούς μας φίλους στο cafe «Cocos» στη Μελιβοία και στις 19:00 στο κέντρο του Σπανού στη Σκήτη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass