Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Χαρακτική από τον Βασίλη Καζάκο

Δημοσίευση: 02 Απρ 2009 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:36
Η έκθεση «Βασίλης Καζάκος, Χαρακτική» θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 8 μ.μ. στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα. Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν χαρακτικά έργα του Βασίλη Καζάκου από τα φοιτητικά του χρόνια έως και τις τελευταίες του δημιουργίες του 2006. Ο Βασίλης Καζάκος, ήταν ένας πρωτοπόρος χαράκτης που δεν δίστασε σε όλη του την καλλιτεχνική πορεία να πειραματίζεται τόσο στις τεχνοτροπικές του αναζητήσεις όσο και στις τεχνικές της χαρακτικής τέχνης. Την έκθεση συνοδεύει τόμος με την αναδρομική εργασία του Βασίλη Καζάκου, ζωγράφου - χαράκτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών, από το 1965 έως και το 2005.
Το εικαστικό έργο του Βασίλη Καζάκου, τόσο ως προς την τεχνοτροπία του εικαστικού του λόγου, όσο και ως προς τις τεχνικές της χαρακτικής,
παρουσιάζεται για πρώτη φορά αποτυπωμένο σε μία έκδοση 350 σελίδων. Τις σελίδες της έκδοσης κοσμεί ένας μεγάλος αριθμός έργων του καλλιτέχνη, από τα πρώιμα έργα της περιόδου 1965-1974, τα ερωτικά, τους τροχούς, τα λούνα παρκ, τα φτερωτά ποδήλατα, τις Κυριακές, τα σπίτια στο Κάστρο, τα Bar, καθώς και αυτοπροσωπογραφίες. Επίσης, για πρώτη φορά δημοσιεύονται τα έργα ζωγραφικής του Καζάκου (λάδια, υδατογραφίες, σχέδια) μαζί με τα χαρακτικά του: βαθυτυπίες σε Plexiglas, βαθυτυπίες σε ξύλο, ξυλογραφίες, καθώς και πρωτότυπες σημειώσεις του καλλιτέχνη.
Τέλος, υπάρχουν διάσπαρτα αποσπάσματα από τις λιγοστές συνεντεύξεις που είχε δώσει ο Β. Καζάκος. Πρόκειται για μία πλήρη αρχειοθέτηση, καταγραφή και μελέτη των έργων του, η οποία αναδεικνύει τη συστηματική του έρευνα πάνω στα υλικά και τις τεχνικές χαρακτικής που ο ίδιος χρησιμοποιούσε. Στόχος της έκδοσης ήταν να γνωρίσει το ευρύ κοινό την καλλιτεχνική πορεία του, από το ξεκίνημα έως και τις τελευταίες αναζητήσεις, καθώς και τις άγνωστες πτυχές του έργου του. Τα έργα που παρουσιάζονται στον τόμο ανήκουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και είναι χωρισμένα σε δέκα θεματικές ενότητες. Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για το υπό ίδρυση Μουσείο «Βασίλης Καζάκος», σε διατηρητέο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, των Αγαθοεργών Καταστημάτων και του Ιδρύματος Κατσάρη και προλογίζεται από την Ελένη Αρβελέρ. Την έκθεση και έκδοση επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass