ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Η Λάρισα «εστία της φλαουτιστικής τέχνης»

*Ανταλλαγή ιδεών και μουσικών εμπειριών ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Φλάουτου

Δημοσίευση: 25 Απρ 2009 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:50
Ο ευγενής ήχος του φλάουτου έφερε χαμόγελα στους φιλόμουσους όλου του κόσμου μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτου, που κατόρθωσε να φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες όχι μόνο του φλαουτιστικού χώρου αλλά και εν γένει του μουσικού στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, που αγκάλιασε ως κοιτίδα μουσικού πολιτισμού, ογδόντα περίπου συμμετέχοντες από τριάντα χώρες του κόσμου. Οι « Ημέρες Πλαγίαυλου 2009»-οι εκδηλώσεις των οποίων ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώνονται σήμερα –κορυφώθηκαν χθες με έναν εγκάρδιο αποχαιρετισμό, που ένωσε τους μουσικούς κάθε εθνικότητας στην εκδήλωση βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου.
Τόπος συνάντησης πολιτισμών η Λάρισα τις τελευταίες ημέρες αποτέλεσε αναμφισβήτητα πρόσφορο έδαφος για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και φιλόξενο κλίμα στο ΔΩΛ, όπου δεξιοτέχνες μαθητές και βιρτουόζοι της τέχνης του φλάουτου παρουσίασαν τη δουλειά τους και βραβεύτηκαν για την πολιτιστική τους συνεισφορά στον κόσμο της μουσικής. Το θερμό και διαρκές χειροκρότημα του κοινού επιδοκίμασε την άξια συμμετοχή των νεαρών φλαουτιστών.
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Χθες, σε ειδική εκδήλωση , βραβεύτηκαν οι:
-Ειδικό βραβείο «Νίκος Χαλκιάς» απονεμήθηκε στον Δημήτρη Σταυριανίδη από τη Γεωργία. Την απονομή έκανε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Απόστολος Αλεξίου.
-Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε «εξ ημισείας» στην κ. Τσουνκ Γιουντσί -η απονομή έγινε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Χρίστο Οικονόμου-και στην Κατρίν Κριστιάνς, από την εκδότη – διευθυντή της «Ε» κ. Δανάη Δημητρακοπούλου.
-Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στη κ. Σάμπο Βάντα. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Κων. Τσανακούλης, ο οποίος χαιρετίζοντας τους παρευρεθέντες ανέφερε ότι η πραγματοποίηση τέτοιων σημαντικών γεγονότων τιμά την πόλη και δίνει την ευκαιρία στους δημότες να απολαύσουν υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις. Να σημειωθεί ότι το 1ο Βραβείο είναι προσφορά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία».
- Αξίζει να επισημανθεί ακόμη ότι τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον σπουδαίο μουσικό κ. Ιλια Μακόβει από τον εξίσου σημαντικό πιανίστα κ. Δημήτρη Δημόπουλο. Διακεκριμένοι και οι δύο δημιουργοί καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό σε μια συγκινητική στιγμή ανταλλαγής πολιτιστικών ιδεών. Ακολούθησε εορταστική συναυλία «των επετείων». Οι προσκεκλημένοι των «Ημερών Πλαγίαυλου» ένωσαν την τέχνη τους επί σκηνής για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα επετειακό με συνθέσεις των Haendel, Haydn, Benda, Villa –Lobos και Devienne. Ο εμπνευστής της μεγάλης αυτής μουσικής συνάντησης, κ. Δημήτρης Φωτόπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Λαρισαίων, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, τους χορηγούς των «Ημερών Πλαγίαυλου» για την καθοριστική συμβολή τους στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, τον επιμελητή του Φεστιβάλ κ. Νίκο Νικόπουλο και όλους τους συμμετέχοντες δηλώνοντας με χαρά ότι η Λάρισα αποτελεί πλέον «το Σπίτι του Φεστιβάλ» υπογραμμίζοντας πως θα λάβουν χώρα πολλές υποσχόμενες βραδιές φλάουτου τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Νικόπουλος με τη σειρά του απηύθυνε τις ευχαριστίες σε όλους όσοι πήραν μέρος στο 1ο Μεσογειακό Διαγωνισμό Φλάουτου που οργανώθηκε από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «fluteArt» που έχει ως σκοπό την προαγωγή της φλαουτιστικής τέχνης. Οι εκδηλώσεις φλάουτου ολοκληρώνονται σήμερα και στη 1.10 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελική συναυλία: ρεσιτάλ του Wissam Boustany, ενός από τους λίγους φλαουτίστες που έχουν καταφέρει να κάνουν καριέρα ως σολίστ. Ο Wissam Boustany που είναι γνωστός για τις σφύζουσες και ενδοσκοπικές του ερμηνείες θα βρεθεί κοντά στο φιλόμουσο κοινό και στην επόμενη διοργάνωση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass