ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ενθουσιάζει η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2008 21:13 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:28
Το θερμό χειροκρότημα των Πορτογάλων αποσπούν οι καθημερινές εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής - Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, που από χθες συμμετέχει σε μεγάλο διεθνές φολκλορικό φεστιβάλ στις ακτές του Ατλαντικού, στην περιοχή του Πόρτο της Πορτογαλίας.Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, το ελασσονίτικο χορευτικό συγκρότημα εμφανίστηκε στη σκηνή του κλειστού θεάτρου της πόλης Gulpilhares, μαζί με συγκροτήματα από τη Σλοβακία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, και παρουσίασε πρόγραμμα 30' με χορούς από τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενθουσιάζοντας το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση.
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι χορευτές – χορεύτριες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας στην ανοιχτή σκηνή της πόλης Paredes de Coura (απέχει 100 χιλιόμετρα από το Πόρτο), σε πρόγραμμα 20΄ με χορούς από τη Μακεδονία και τη Θράκη, εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα εκατοντάδων φίλων της παράδοσης, που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το χώρο τής παράστασης. Ανάλογη ήταν και η επιτυχία της χθεσινοβραδινής εμφάνισης του συγκροτήματος στην περιοχή Briteiros της πόλης Guimaraes σε πρόγραμμα 20΄ .Σήμερα, Κυριακή, τελευταία ημέρα του φεστιβάλ της Πορτογαλίας, το πρωί, το χορευτικό της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας θα παρουσιαστεί σε θρησκευτική τελετή και σε κοινό γεύμα όλων των συγκροτημάτων που θα παραθέσουν στη συνέχεια οι αρχές της περιοχής, ενώ αργά το βράδυ θα κλείσει τις υποχρεώσεις του με εμφάνιση 15΄ στην πόλη Santa Maria de Portuzelo, όπου και θα αποχαιρετήσει τους Πορτογάλους φίλους τής παράδοσης και της Ελλάδας.
Τα μέλη της ελασσονίτικης αποστολής στον ελεύθερό τους χρόνο απολαμβάνουν τις μοναδικές καταπληκτικές εικόνες που τους προσφέρει απλόχερα η περιοχή που τους φιλοξενεί και ο ποταμός Ντούρο που τη διασχίζει.
Η αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας ξεκινά τα ταξίδι της επιστροφής για την Ελασσόνα αύριο το πρωί και αναμένεται να βρίσκεται στην Ελασσόνα τις πολύ πρωινές ώρες της ερχόμενης Τρίτης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass