ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΟΨΕΙΣ»

«Ο Φιάκας» στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2008 3:22 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
Την κλασική κωμωδία του Δ. Μισιτζή «Ο Φιάκας» σε σκηνοθεσία Παύλου Βησσαρίου παρουσιάζει την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. το βράδυ το Θέατρο «Όψεις» στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Πρόκειται για μια ευφρόσυνη παράσταση με ευρηματική σκηνοθεσία, ρυθμό, κέφι, ζωντάνια, χορό, τραγούδι, με σκηνικά και κοστούμια εποχής, με ωραίες ερμηνείες και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.
Με το συγκεκριμένο έργο το οποίο γράφτηκε από τον Δ. Μισιτζή, το Θέατρο «Όψεις» πραγματοποίησε φέτος τη θερινή του περιοδεία, τόσο στη Θεσσαλία όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Κεντρικός ήρωας του έργου ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας χρεωμένος ως το κόκαλο ζει παρασιτικά στην Κωνσταντινούπολη το 1870 όπου και διαδραματίζεται όλη η υπόθεση του έργου. Κομψευόμενος παριστάνει το γόνο καλής οικογένειας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη και ρομαντική Ευανθία που ανήκει στα ανερχόμενα αστικά στρώματα της εποχής, προσβλέποντας ολοφάνερα στην προίκα της. Η πλοκή κορυφώνεται όταν ο Φιάκας που κινδυνεύει να αποκαλυφθεί η αληθινή, οικτρή οικονομική του κατάσταση, μηχανεύεται τη μεταμφίεση του σε Γερμανό βαρόνο που βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Πόλη, και δοκιμάζει , δήθεν, διατηρώντας την ανωνυμία του, τη σταθερότητα και τη γνησιότητα της Ευανθίας, πριν να της κάνει πρόταση γάμου.
Οι συντελεστές τις παράστασης είναι: Σκηνοθεσία Παύλος Βησσαρίου, Πρωτότυπη Μουσική- Τραγούδια Παναγιώτης Μαγκλάρας, Σκηνικά Δήμητρα Γιοβάνη, Κοστούμια Βάσω Μακρή, Ηχος-Φώτα Έλενα Σιώκου, Φωτογραφίες-Σχεδιασμός Εντύπων Εργαστήριο Θαυματρόπιο, Οργάνωση Παραγωγής Δημιουργική Ομάδα Θεάτρου «Όψεις», Χορηγός Εντύπων Βιβλιοπωλεία «Παιδεία».
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Παύλος Βησσαρίου (Φιάκας), Βασίλης Καρμίρης (Γιάννης), Νάνσυ Καρρά (Ευανθία), Κατερίνα Τασιοπούλου (Κοκκώνα Φρόσω),Δήμος Χαρούλης (Καζαμίας).
Η τιμή εισιτηρίου της παράστασης είναι: 10 ευρώ (κανονικό) και 8 ευρώ (παιδικό-μαθητικό-φοιτητικό).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass