Εγγραφές για εξωσχολικά τμήματα

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 21:11 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Άρχισαν οι εγγραφές σε ωδεία, σχολές και συλλόγους, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να ασχοληθούν με αγαπημένες τους δραστηριότητες, όπως μουσική, χορός και ζωγραφική. Αναλυτικά:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας των παλαιών σπουδαστών του για τη σχολική χρονιά 2008-09. Παράλληλα το Δ.Ω.Λ. δέχεται για εγγραφή και νέους μαθητές (αρχάριους-προχωρημένους) στις παρακάτω σχολές:
Μουσικό τμήμα νηπίων: Το παρακολουθούν δωρεάν παιδιά Νηπιαγωγείου ηλικίας 5-6 ετών. Προωδειακή τάξη: Μετά από βασική εκπαίδευση τα παιδιά κατατάσσονται στις σχολές του Ωδείου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ικανότητές τους. Σχολές οργάνων: Σχολή πιάνου, κιθάρας, εγχόρδων (βιολί, κοντραμπάσο, βιόλα, βιολοντσέλο), πνευστών (ξύλινων-χάλκινων), κλασσικών κρουστών, ακορντεόν και αρμονίου. Σχολή Μονωδίας: Διδάσκεται κλασικό και ελαφρό τραγούδι. Σχολή Ανώτερων Θεωρητικών: Λειτουργούν τα τμήματα Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής, Ενοργάνωσης, Σύνθεσης. Σχολή Βυζαντινής Μουσικής: Διδάσκεται η βυζαντινή μουσική και όλα τα συναφή μαθήματα. Γίνονται δεκτά παιδιά διαφόρων ηλικιών, καθώς και ενήλικες. Σχολή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής: Διδάσκονται παραδοσιακό κλαρίνο, σαντούρι, λαούτο, και η θεωρία της παρ. μουσικής. Τμήμα νυκτών λαϊκών οργάνων: Διδάσκεται μπουζούκι, καθώς και όργανα της ίδιας οικογένειας, όπως μπαγλαμάς, τζουράς, ούτι, μαντολίνο. Σχολή Rock με τα τμήματα της ηλεκτρικής κιθάρας, κρουστών και τραγουδιού. Για τη φοίτηση στη Σχολή δεν υπάρχει όριο ηλικίας και προϋπόθεση μουσικών γνώσεων. Φιλαρμονική Δημοτικού Ωδείου Λάρισας: Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 11-15 χρονών. Διδάσκονται πνευστά και κρουστά όργανα και η φοίτηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο. Τίτλοι σπουδών – προετοιμασία για πανεπιστημιακές σπουδές στη μουσική: Τα πτυχία και τα διπλώματα που απονέμονται στους απόφοιτους σπουδαστές του Ωδείου είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και ανοίγουν το δρόμο για καριέρα στο χώρο της μουσικής. Οι εγγραφές στις παραπάνω σχολές γίνονται τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 9.00-13.00 π.μ. στη Γραμματεία του Ωδείου. Πληροφορίες στα τηλ.: 2410.531960, 536886).
«Ο ΑΓ. ΑΧΙΛΛΙΟΣ»
Συνεχίζονται οι εγγραφές των μαθητών και μαθητριών στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ο Αγ. Αχίλλιος» της ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης Και Τυρνάβου για τη σχολική χρονιά 2008 -2009.
Τα μαθήματα αρχίζουν την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται δύο φορές την εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη, απογευματινές ώρες στο υπόγειο του ιερού ναού Αγίου Αχιλλίου όπου βρίσκονται οι αίθουσες διδασκαλίας και η γραμματεία της σχολής.
Στη σχολή μπορούν να εγγραφούν άνδρες και γυναίκες τουλάχιστον άνω των εννέα ετών. Από το 2006 διδάσκεται και η ενόργανη παραδοσιακή μουσική από ειδικό καθηγητή. Τα όργανα που διδάσκει είναι: Κιθάρα-Κρουστά-Κλαρίνο-Νέι-Ούτι-Βιολί.
Τα δίδακτρα για τη βυζαντινή και την παραδοσιακή μουσική είναι συμβολικά για να δίδεται η ευκαιρία σε όσους έχουν μεράκι να τη διδαχθούν. Επίσης στη Σχολή διδάσκεται και η ευρωπαϊκή μουσική εντελώς δωρεάν από καθηγήτρια αριστούχο ευρωπαϊκής μουσικής. Παράλληλα με τη Σχολή λειτουργεί και παράρτημα Βυζαντινής μουσικής στην πόλη του
Τυρνάβου και στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης σε αίθουσα κατάλληλη γι' αυτό το σκοπό. Οι απόφοιτοι της Σχολής μετά από πενταετή φοίτηση μπορούν να λάβουν μέρος στις πτυχιακές εξετάσεις που γίνονται κάθε Ιούνιο από επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού.
Με τον τίτλο σπουδών που θα λάβουν θα μπορούν να διδάσκουν σε όμορες σχολές και ωδεία της χώρας καθώς και σε μουσικά γυμνάσια.
Πληροφορίες και εγγραφές στους κ. Αθανάσιο Κουφοδήμο, τηλέφωνο 2410 - 251942 και 2410-286810 και Θεοδόσιο Διαμάντη, τηλέφωνο 2410- 660858 και 6938999122.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ
Ενόψει του νέου σχολικού έτους (2008-2009) η Μουσική σχολή Δήμου Νέσσωνος (Συκουρίου) αρχίζει τις εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου 2008.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008. Στη σχολή θα λειτουργήσουν τμήματα πιάνου, κιθάρας, θεωρητικών, αρμονίου, ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας, μπουζουκιού, μοντέρνων κρουστών, φωνητικής, προπαιδείας, χορωδίας, καθώς και νέα τμήματα (βιολιού, χάλκινων πνευστών, τρομπέτας, τρομπονιού και ευφώνιου), ξύλινων πνευστών (φλάουτου, κλαρινέτου και σαξόφωνου), φλογέρας, ακορντεόν, παραδοσιακών οργάνων.
Παρακαλούνται οι μαθητές να παρευρίσκονται στη Σχολή την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. για να τους δοθεί το πρόγραμμα των μαθημάτων. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της Σχολής 6-8 μ.μ. και στο τηλ. 24950-51.363.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Από 1η Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές στα χορευτικά τμήματα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Λάρισας. Θα λειτουργήσουν τμήματα από νήπια έως και ενήλικες. Παραδίδονται μαθήματα παραδοσιακών, λαϊκών και άλλων ποικίλων χορών.
Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του Συλλόγου: Μύρων 20, παραπλεύρως του 20ού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 6-8 μ.μ.
«Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ»
Ο μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος Αβέρωφ «Ο Θετταλός» δέχεται εγγραφές από 1η Σεπτεμβρίου στα τμήματα: παραδοσιακού χορού (τμήματα ενηλίκων και παιδικά), ζωγραφικής(τμήματα ενηλίκων και παιδικά). Ρυθμικής (τμήματα παιδικά), μουσικής και χορωδίας. Ώρες εγγραφών: από 7:00 μ.μ. ως 9:00 μ.μ. καθημερινά. Δ/νση Συλλόγου: Αμμοχώστου και Λευκίππου. Τηλ. επικοινωνίας: 2410- 660 093, 6948 -170633.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ
Το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διανύει τον εικοστό δεύτερο χρόνο της λειτουργίας του. Στο Ελεύθερο Εργαστήρι λειτουργούν τμήματα:
Ζωγραφική για παιδιά: (Α΄ Δημοτικού - Β΄ Γυμνασίου). Στις ηλικίες αυτές δίνεται ιδιαίτερη φροντίδα στην αυθόρμητη και ελεύθερη έκφραση. Ζωγραφική για εφήβους (Γ΄ Γυμνασίου - Γ΄ Λυκείου) και για ενήλικες (18 και άνω). Αγιογραφία ενηλίκων. Με τη λειτουργία του τμήματος αυτού το Ελεύθερο Εργαστήρι έρχεται να καλύψει την αναδειχθείσα ανάγκη για διάσωση και συντήρηση των βυζαντινών εικόνων - τοιχογραφιών αλλά και την αυξανόμενη ζήτηση για εκμάθηση της τέχνης της αγιογραφίας. Ψηφιδωτό ενηλίκων. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο με στόχο την αναβίωση της τέχνης του ψηφιδωτού στη Λάρισα, πόλη στην οποία η τέχνη αυτή γνώρισε μεγάλη άνθηση. Κεραμική ενηλίκων. Είναι ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να πειραματιστεί εκφραστικά με τον πηλό και να εμπλουτίσει παράλληλα τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο. Κεραμική για παιδιά. Ένας εκφραστικός τρόπος κατανόησης του όγκου και της πλαστικής ιδιότητας της ύλης με άπειρες εφαρμογές σε όλο το φάσμα της παιδικής φαντασίας.
Οι εγγραφές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου. Για την ένταξη των πρωτοετών μαθητών σε τμήματα θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή από 11-1 πρωί και 6-9 απόγευμα στη Γραμματεία του Εργαστηρίου στο κτίριο της Πινακοθήκης στη Νεάπολη και στο τηλέφωνο 2410- 670.496.
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ
Tο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας συνεχίζοντας τη λειτουργία του για 6η χρονιά και έχοντας συνδέσει το όνομά του με την ποιοτική μουσική εκπαίδευση στην πόλη της Λάρισας ανοίγει την αυλαία των εγγραφών από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου για παλιούς και νέους σπουδαστές.
Στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας λειτουργούν και διδάσκονται: Τομέας Κλασικών Σπουδών: Έγχορδα (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντρα-μπάσο), Ξύλινα Πνευστά (Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο), Χάλκινα Πνευστά (τρομπέτα, γαλλικό κόρνο), Μονωδία. Σχολή Κιθάρας. Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση, Ενοργάνωση). Τομέας Μοντέρνας Μουσικής: Ηλεκτρική Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Ντραμς, Μοντέρνο Πιάνο, Τραγούδι. Τομέας Λαϊκής – Παραδοσιακής Μουσικής: Μπουζούκι, Κλαρίνο, Βιολί, Λαούτο, Σαντούρι, Κρουστά, Κανονάκι, Τραγούδι. Προγράμματα Μουσικού Νηπιαγωγείου και Μουσικής Προπαιδείας με πρωτοπορειακά προγράμματα Βυζαντινής μουσικής, Μουσικής Τεχνολογίας. Την καλλιτεχνική διευθυνση του ωδείου έχει ο Γιάννης Γράμψας. Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας βρίσκεται στη Νέα Πολιτεία Λάρισας στον οικισμό Μυρτίνη (Θεοφράστου 62-64) και οι εγγραφές αρχίζουν την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και ώρες 4.30 μ.μ.- 9.00 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή. Πληροφορίες στο τηλ. 2410-670917 και στο mail sol_con@yahoo.gr.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass